x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Starul de cinema Chow Yun-fat îşi va lăsa întreaga avere organizaţiilor caritabile

Starul de cinema Chow Yun-fat îşi va lăsa întreaga avere organizaţiilor caritabile

24 Dec 2018   •   20:30
Starul de cinema Chow Yun-fat îşi va lăsa întreaga avere organizaţiilor caritabile

Chow Yun-fat, starul multimilionar din filmul 'Crouching Tiger, Hidden Dragon' şi reprezentant de seamă al vârstei de aur a cinematografiei din Hong Kong, a promis că îşi va dona întreaga avere unor organizaţii caritabile, relatează luni AFP.

Cunoscut în Occident datorită filmul din seria 'Piraţii din Caraibe' alături de Johnny Depp din 2007, sau din filmul cu gangsteri '(A Better Tomorrow - Ying hung boon' (1986), actorul hongkonghez, în vârstă de 63 de ani, este apreciat de fani şi pentru modestia şi stilul său de viaţă.

Multimilionar, el şi-a intrarea pentru prima oară pe lista Forbes a celor mai bine plătiţi actori în 2015, pe acelaşi loc cu starul neo-zeelandez Russell Crowe. Ceea ce nu-l împiedică să se afişeze în metropola din Hong Kong, mergând cu metroul sau stând la coadă pentru a cumpăra un bilet la propriul film.

Luni el a promis că va dona întreaga avere, estimată de presa locală la 5,6 miliarde de dolari hongkonghezi (630 milioane de dolari). "Nu putem lua cu noi în mormânt banii pe care îi avem în bancă", a spus actorul care nu are copii.

Această campanie numită "promisiune de donaţie" a fost lansată de miliardarii americani Bill Gates sau Warren Buffet, însă starurile de la Hollywood sau actorii asiatici nu figurează pe această listă.

Jasmine Tam, soţia celui alintat 'Brother Fat', "susţine ferm" decizia lui Chow Yun-fat.

Soţia sa a povestit că actorul mănâncă de multe ori la rulotele cu preparate stradale. În urmă cu doi ani el şi-a schimbat vechiul telefon mobil, un Nokia pe care l-a folosit timp de 17 ani, pentru că s-a stricat şi nu l-a mai putut repara.

Chow Yun-fat a fost toată viaţa un om chibzuit şi fost văzut adesea cumpărându-şi haine de la magazinele second hand, sau de la reduceri.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Chow Yun-fat