x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "The American", cu George Clooney, lider în box office

"The American", cu George Clooney, lider în box office

06 Sep 2010   •   00:00

The American", în regia lui Anton Corbijn, cu George Clooney în rolul principal, s-a situat în fruntea box office-ului nord-american, cu încasări de 12,96 milioane de dolari în timpul weekend-ului.

Scenariul filmului este o adaptare a romanului lui Martin Booth - "A Very Private Gentleman".
Jack (George Clooney) este un asasin singuratic şi mereu pe drumuri. După ce o misiune în Suedia se sfârşeşte mai dur decât trebuia, Jack se retrage în partea rurală a Italiei. Savurând liniştea unui mic orăşel medieval, Jack primeşte o ultimă misiune - trebuie să construiască o armă pentru o persoană de contact misterioasă, belgianca Mathilde (Thekla Reuten). Spre marea lui surprindere, Jack începe să se apropie de locuitorii orăşelului. Se împrieteneşte cu preotul locului, părintele Benedetto (Paolo Bonacelli), şi se lasă prins într-o relaţie pasională cu Clara (Violante Placido), o femeie foarte frumoasă. Ieşind astfel în lume, Jack s-ar putea să-şi complice periculos de mult existenţa şi să forţeze mâna destinului.

Pe locul al doilea în box office-ul nord-american s-au situat jefuitorii de bănci din "Takers", conduşi de Matt Dillon şi Paul Walker. Pelicula a avut încasări de 11,45 de milioane de dolari.

Pe poziţia a treia s-a situat o altă premieră, "Machete", de Robert Rodriguez şi Ethan Maniquis, despre un agent federal căruia i se pune în spate un asasinat politic, un thriller despre răzbunare şi mântuire care a avut încasări de 11,3 milioane de dolari.


×
Subiecte în articol: film