x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Thrillerul "2012", în fruntea box office-ului american

Thrillerul "2012", în fruntea box office-ului american

16 Noi 2009   •   00:00
Thrillerul "2012", în fruntea box office-ului american

"2012", un film ce descrie sfârşitul lumii prezis de civilizaţia maya, s-a situat în fruntea box office-ului nord-american, obţinând încasări de 65 de milioane de dolari în primul weekend de prezenţă pe ecranele cinematografelor din America de Nord.





Regizat de Roland Emmerich, cunoscut pentru "Ziua Independenţei" şi "The Day After Tomorrow - Unde vei fi poimâine?", filmul "2012" descrie sfârşitul lumii, folosind efecte speciale spectaculoase. Pelicula a reuşit încasări de 225 de milioane de dolari pe plan mondial, relatează AFP, citată de Mediafax.

Pe poziţia a doua a coborât comedia "O poveste de Crăciun", cu Jim Carrey în rolul principal, care a obţinut încasări de 22,3 milioane de dolari, de vineri până duminică, în Statele Unite şi Canada.

Locul al treilea a revenit filmului "The Man Who Stare at Goats", regizat de Grant Heslov şi cu George Clooney într-unul dintre rolurile principale, care a generat încasări de 6,2 milioane de dolari.

Filmul independent "Precious: Based on the Novel «Push» by Sapphire" - ce prezintă povestea unei adolescente de culoare, victimă a unor violenţe sexuale -, care a fost premiat la ediţia din 2009 a Festivalului de la Sundance, a urcat opt locuri, ajungând pe poziţia a patra, cu încasări de 6 milioane de dolari.

Pe poziţia a cincea în box office-ul nord-american s-a situat documentarul "This Is It", dedicat memoriei cântăreţului Michael Jackson, cu încasări de 5,1 milioane de dolari. Filmul a avut încasări de peste 200 de milioane de dolari pe plan mondial.

Pelicula "The Fourth Kind", un nou thriller despre o serie de dispariţii inexplicabile din Alaska, cu Milla Jovovich în rolul principal, s-a situat pe locul al şaselea, cu încasări de 4,7 milioane de dolari de vineri până duminică şi este urmat în top de comedia "Vacanţă All Inclusive/ Couples Retreat" - care prezintă povestea unui cuplu plecat în vacanţă pe o insulă tropicală, în încercarea de a-şi salva relaţia -, cu încasări de 4,25 milioane de dolari.

Filmul de groază realizat cu un buget minuscul "Paranormal Activity" continuă să facă senzaţie, chiar dacă a coborât de pe a doua până pe a opta poziţie, reuşind să adune alte 4,2 milioane de dolari (103,8 milioane de dolari de la lansare).

Thrillerul "Law Abiding Citizen", cu laureatul premiului Oscar Jamie Foxx şi cu Gerard Butler, a obţinut încasări de 3,9 milioane de dolari de vineri până duminică şi s-a situat pe poziţia a noua.

Thrillerul SF "Cutia/ The Box", cu actriţa Cameron Diaz în rolul principal, încheie topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în America de Nord, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a vândut bilete în valoare de 3,2 milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: film