x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Trilogia templierilor

Trilogia templierilor

de Sebastian S. Eduard    |    11 Iun 2010   •   00:00
Trilogia templierilor

Nemira vine cu primul volum din Frăţia Templierilor, o trilogie care debutează cu "Anima Templi". În ajunul ultimei Cruciade, un tânăr cavaler, animat de vitejie şi apărat de credinţă, trebuie să păstreze secretul care poate schimba pentru totdeauna cursul istoriei.

5755-122969-32_35tv51.jpg 5755-122970-32_35tv52.jpg

Când Will Campbell se alătură celei mai puternice organizaţii din Europa, Ordinul Cavalerilor Templieri, păseşte în universul intrigilor şi al pericolului. Sarcina sa este să recupereze un text eretic, furat din pivniţele Ordinului. Dar ceea ce Will nu ştie este că manuscrisul ascunde planurile unui grup secret din cadrul Ordinului, cunoscut drept Anima Templi - Sufletul Templului. Cel care stăpâneşte codexul va controla destinul templierilor. Şi toţi cei din jurul lui Will sunt gata să ucidă pentru putere. "Dacă vă pasionează templierii, Cruciadele şi Evul mediu, aceasta-i cartea voastră. Robyn Young este una dintre vocile tinere ale literaturii, iar glasul ei se face auzit până departe", scrie Sharon Kay Penman, o specialistă a genului.

BIO
Robyn Young s-a născut în Oxford, Anglia, în 1975. Autor de romane istorice a căror acţiune este plasată în Evul Mediu, Robyn Young a studiat la Universitatea Sussex din Brighton, unde a obţinut diploma de master în scriere creativă. În 2006 a publicat primul volum din trilogia "Frăţia Templierilor", "Anima Templi", urmat în 2007 de "Crusade" şi în 2008 de "Requiem" (în pregătire la Editura Nemira).


Semnale ditoriale
5755-122965-32_35tv44.jpgPrincipalele curente ale marxismului - Curtea Veche
Seria dedicată marxismului continuă cu cel de-al doilea volum semnat Leszel Kolakowski. "Ce fel de capodoperă este capodopera lui Kolakowski? Este o capodoperă de stil, una de erudiţie istorică şi una de gândire. Este în stilul său ceva fundamental civil: o politeţe netrucată
şi lipsită de prefăcătorie", scrie Horia-Roman Patapievici. Leszek Kolakowski, renumit filosof polonez şi istoric al ideilor, a fost profesor de filosofie la Universitatea din Varşovia până în 1968, apoi la McGill University din Montréal, University of California - Berkeley, All Souls College, Oxford, Yale University, University of Chicago.

 


5755-122966-32_35tv45.jpgAm trăit vremuri moderne - Leda
Aprilie 1946. O tânără coafeză din cartierul londonez Soho se îmbarcă spre Palestina, unde se adună evrei din toată Europa, unii refugiaţi, alţii doar idealişti, cu gândul să înceapă o viaţă nouă într-o ţară nou-constituită. În cosmopolitul oraş Tel Aviv totul pare cu putinţă - o nouă identitate pentru toţi -, totul pare perfect realizabil. Evelyn, care se pricepe la deghizări, se reinventează pe acel ţărâm al tuturor posibilităţilor. Ajunsă într-o lume unde pasiunea se împleteşte cu idealismul, ea se îndrăgosteşte de Johnny, care o introduce în miezul unui joc dintre cele mai primejdioase.


5755-122968-32_35tv47.jpgA doua lună plină - Tritonic
Volumul e continuarea romanului "Lună plină" scris de autoarea de origine canadiană Kelley Armstrong din ciclul "Lumea de Dincolo". Elena Michaels este singura femeie vârcolac din lume, transformată cu zece ani în urmă de iubitul ei. Tocmai când ajunge şi ea să se obişnuiască cu această situaţie înfricoşătoare, o tânără vrăjitoare îi spune Elenei Michaels că un grup de oameni de ştiinţă răpesc fiinţe supranaturale pentru a face experimente pe ele.

×
Subiecte în articol: film