x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Un mare actor a pierdut bătălia cu boala

Un mare actor a pierdut bătălia cu boala

05 Dec 2015   •   11:10
Un mare actor a pierdut bătălia cu boala

Actorul american Robert Loggia, a cărui activitate artistică a acoperit şase decenii, a murit la 85 de ani, la domiciliul său din Los Angeles, în urma complicaţiilor provocate de boala Alzheimer, cu care se lupta de cinci ani, transmite sâmbătă DPA.

"I-a plăcut mult să fie actor şi a fost un actor minunat. Am fost împreună 41 de ani. Ne va lipsi îngrozitor ", a spus soţia sa, Audrey, referindu-se la ea şi cele două fiice.

Născut în 3 ianuarie 1930 în Staten Island, New York, din părinţi imigranţi sicilieni, Robert Loggia, pe numele său real Salvatore Loggia, a început să lucreze în radio, televiziune şi film în anii 1950. Printre cele mai cunoscute filme în care a jucat se numără "An Officer and A Gentleman" (1982), "Scarface" (1983) şi "Prizzi's Honour" (1985).

Pentru rolul detectivului din thrillerul "Jagged Edge" (1985), cu Glenn Close şi Jeff Bridges, a fost nominalizat la premiul Oscar pentru Cel mai bun actor în rol secundar, pe care l-a pierdut în favoarea lui Don Ameche ("Cocoon").

Unul din ultimele sale roluri memorabile a fost cel al violentului gangster Feech La Manna din serialul "The Sopranos"(2004), menţionează DPA.

Tot pe micul ecran a apărut în serialul "Mancuso, F.B.I." (1989), în rolul principal, cel al detectivului Nick Mancuso.

×