x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "Un profet", film de César

"Un profet", film de César

de Sebastian S. Eduard    |    14 Mar 2010   •   00:00
"Un profet", film de César

Dacă vă aduceţi aminte, "Concertul" a fost marele învins la ultima ediţie a Premiilor César, desfăşurată în urmă cu două săptămâni. Marele câştigător este "Un profet", film care intră din acest week-end în cinematografe.



Jacques Audiard - un regizor care tratează adesea personaje marginalizate social sau aflate în situaţii excepţionale, care ştiu să îşi descopere veleităţile ascunse - revine cu "Un profet", arătând acelaşi interes pentru urmărirea traseului personajelor care se schimbă radical din ceea ce erau la începutul filmului.

5599-115915-unprophete107273l.jpgÎn "Un profet/Un prophčte", Malik (Tahar Rahim) intră în închisoare venit de nicăieri şi iese peste câţiva ani cu un "trecut" şi o "identitate în cadrul comunităţii". În mediul de permanentă tensiune şi de confruntări de clanuri din închisoare (acţiunea se petrece integral aici), filmul arată cum Malik îşi va cuceri autonomia şi chiar îşi va stabili autoritatea. Atunci când nu are de ales şi pentru a supravieţui, el intră în banda corsicanilor din închisoare, al cărei şef, César, e jucat convingător de Niels Arestrup.

×
Subiecte în articol: film