x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film “Urzeala Tronurilor”, marele câștigător la Premiile Emmy 2019

“Urzeala Tronurilor”, marele câștigător la Premiile Emmy 2019

de Magdalena Popa Buluc    |    23 Sep 2019   •   12:46
“Urzeala Tronurilor”, marele câștigător la Premiile Emmy 2019

Serialul Game of Thrones/Urzeala Tronurilor a primit duminică la Los Angeles premiul Primetime Emmy pentru cel mai bun serial dramă, acesta fiind cel de-al patrulea astfel de premiu câştigat de serialul american.

Game of Thrones este serialul cu cele mai multe premii Emmy din istorie şi cu cele mai multe astfel de trofee pentru un singur sezon, 12, record stabilit în 2015 şi egalat în anul următor.

Cu patru astfel de premii, Game of Thrones a intrat într-un club select, alături de producţii precum „Hill Street Blues”, „L.A. Law”, „The West Wing” şi „Mad Men”.

Celelalte producţii nominalizate pentru acest premiu au fost „Better Call Saul”, „Bodyguard”, „Killing Eve”, „Ozark”, „Pose”, „Succession” şi „This is Us”.

Fleabag a câştigat premiul pentru cel mai bun serial de comedie, devansând seriale precum „Barry”, „The Good Place”, „The Marvelous Mrs. Maisel”, „Russian Doll”, „Schitt's Creek” şi „Veep”.

Cernobîl a câştigat premiul pentru cea mai bună miniserie, în timp ce premiul pentru cel mai bun film de televiziune i-a revenit producţiei Black Mirror: Bandersnatch.

Cel mai bun talk show a fost desemnat pentru a patra oară la rând Last Week Tonight with John Oliver, iar Saturday Night Live a primit premiul pentru cel mai bun serial de scheciuri.

Actorul american Billy Porter a primit duminică premiul Emmy pentru cel mai bun actor principal într-un serial dramă, pentru rolul său din serialul Pose.

Ceilalţi actori nominalizaţi pentru acest premiu au fost Jason Bateman (Ozark), Sterling K. Brown (This is Us), Kit Harington (Game of Thrones), Bob Odenkirk (Better Call Saul) şi Milo Ventimiglia (This is Us).

Premiul pentru cel mai bun rol feminin într-un serial dramă a fost câştigat de actriţa britanică Jodie Comer pentru rolul său din Killing Eve. Ea a concurat pentru această distincţie cu Emilia Clarke (Game of Thrones), Viola Davis (How to Get Away with Murder), Laura Linney (Ozark), Mandy Moore (This is Us), Sandra Oh (Killing Eve) şi Robin Wright (House of Cards).

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal într-un serial de comedie a fost adjudecat de Bill Hader, pentru rolul său din Barry, în timp ce premiul pentru cea mai bună actriţă principală într-un serial de comedie a fost câştigat de Phoebe Waller-Bridge pentru Fleabag.

Jharrel Jerome a câştigat premiul pentru cel mai bun rol principal masculin într-o miniserie, pentru When They See Us, în timp ce premiul pentru cel mai bun rol feminin într-o miniserie a fost câştigat de Michelle Williams, pentru rolul său din Fosse/Verdon.

Premiul pentru cel mai bun scenariu al unui serial de comedie i-a revenit lui Phoebe Waller-Bridge, pentru Fleabag. De asemenea, Waller-Bridge a câştigat şi premiul pentru cea mai bună actriţă într-un serial de comedie, pentru aceeaşi producţie. Regizorul Fleabag, Harry Bradbeer, a câştigat şi premiul pentru cel mai bun regizor al unui serial de comedie.

Sezonul 11 din RuPaul's Drag Race, produs de VH1, a câştigat pentru al doilea an la rând premiul pentru cel mai bun program reality.

Premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin în miniserie sau film TV i-a revenit Patriciei Arquette pentru The Act.

Premiile Primetime Emmy se acordă, în general, în duminica ce precede debutul sezonului de toamnă la televiziunile americane. Gala este difuzată, prin rotaţie, de cele patru posturi de televiziune majore din Statele Unite ale Americii - CBS, ABC, NBC şi FOX. Evenimentul de anul acesta este transmis de FOX.

Producțiile rețelei HBO și-au adjudecat duminică nu mai puțin de nouă trofee. În acest fel, postul a totalizat nu mai puțin de 34 de premii Emmy pentru 2019, luând în considerare și trofeele acordate la ceremoniile organizate anterior în timpul anului (Daytime și Creative Arts).

Amazon a tras linie duminică după 7 trofee, totalizând astfel 15 trofee, iar Netflix, cu numai patru premii câștigate duminică, rezistă în cursa în care anul trecut a fost la egalitate cu HBO, reușind să totalizeze nu mai puțin de 27 de trofee Emmy în acest an.

Lista câștigătorilor Emmy 2019

Cel mai bun serial dramatic - "Game of Thrones"
Cel mai bun serial de comedie - "Fleabag"
Cea mai bună miniserie TV - "Chernobyl"
Cel mai bun lungmetraj de televiziune - "Bandersnatch" ("Black Mirror")
Cel mai bun serial cu scenete de varietăţi - "Saturday Night Live"
Cel mai bun talk-show - "Last Week Tonight With John Oliver"
Cel mai bun program-competiţie de tip reality-show - "Ru Paul's Drag Race"
Cel mai bun actor în rol principal într-un serial de comedie - Bill Hader ("Barry")
Cea mai bună actriţă în rol principal într-un serial de comedie - Phoebe Waller-Bridge ("Fleabag")
Cel mai bun actor în rol principal într-un serial dramatic - Billy Porter ("Pose")
Cea mai bună actriţă în rol principal într-un serial dramatic - Jodie Comer ("Killing Eve")
Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial de comedie - Tony Shalhoub ("The Marvelous Mrs. Maisel")
Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial de comedie - Alex Borstein ("The Marvelous Mrs. Maisel")
Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial dramatic - Peter Dinklage ("Game of Thrones")
Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial dramatic - Julia Garner ("Ozark")
Cel mai bun actor în rol principal într-o miniserie TV / lungmetraj de televiziune - Jharrel Jerome ("When They See Us")
Cea mai bună actriţă în rol principal într-o miniserie TV / lungmetraj de televiziune - Michelle Williams ("Fosse/Verdon")
Cel mai bun actor în rol secundar într-o miniserie TV / lungmetraj de televiziune - Ben Whishaw ("A Very English Scandal")
Cea mai bună actriţă în rol secundar într-o miniserie TV / lungmetraj de televiziune - Patricia Arquette ("The Act")
Cea mai bună regie a unui serial de comedie - Harry Bradbeer ("Fleabag")
Cea mai bună regie a unui serial dramatic - Jason Bateman ("Ozark")
Cea mai bună regie pentru o miniserie TV / lungmetraj de televiziune - Johan Renck ("Chernobyl")
Cea mai bună regie a unui serial de varietăţi - Don Roy King ("Saturday Night Live")
Cel mai bun scenariu pentru un serial dramatic - Jesse Armstrong ("Succession")
Cel mai bun scenariu pentru un serial de comedie - Phoebe Waller-Bridge ("Fleabag")
Cel mai bun scenariu pentru o miniserie TV / lungmetraj de televiziune - Craig Mazin ("Chernobyl")
Cel mai bun scenariu pentru un show de varietăţi - ("Last Week Tonight with John Oliver").

 

×