x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Walt Disney anunță concedieri în urma pierderilor din ultimul trimestru al anului 2022

Walt Disney anunță concedieri în urma pierderilor din ultimul trimestru al anului 2022

12 Noi 2022   •   09:59
Walt Disney anunță concedieri în urma pierderilor din ultimul trimestru al anului 2022

Compania Walt Disney Co vrea să înghețe angajările și să reducă unele locuri de muncă, străduindu-se să aducă serviciul de streaming Disney+ la profit pe fondul incertitudinii economice, potrivit unui memorandum consultat vineri de Reuters.

Directorul executiv Bob Chapek a trimis o notificare către șefii de departament, în care spune că va avea loc o blocare țintită a angajărilor și anticipează "unele mici reduceri de personal", în timp ce încearcă să gestioneze costurile.

"În timp ce anumiți factori macroeconomici sunt în afara controlului nostru, îndeplinirea acestor obiective necesită ca noi toți să continuăm să ne facem partea pentru a gestiona lucrurile pe care le putem controla - mai ales costurile noastre", a transmis acesta.  

Măsura a venit după ce Disney a ratat, marți, estimările Wall Street privind profitul trimestrial, gigantul din domeniul divertismentului acumulând noi pierderi din cauza avansului său în domeniul streaming-ului video, pe care îl numește afacerea "direct-to-consumer" (DTC). Acțiunile companiei au scăzut, miercuri, cu peste 13%.

Disney a declarat că serviciul a adăugat 12 milioane de abonați în al patrulea trimestru fiscal, dar a raportat o pierdere operațională de aproape 1,5 miliarde de dolari. Compania a precizat că Disney+ va deveni profitabil în anul fiscal 202.

Analiștii de pe Wall Street și-au exprimat îngrijorarea cu privire la costurile tot mai mari ale Disney pentru streaming.

Corporațiile americane fac reduceri mari de angajați a se pregăti de recesiune economică. Meta Platforms va reduce peste 11.000 de locuri de muncă, respectiv 13% din forța sa de muncă, pentru a limita costurile.

Și Warner Bros Discovery a trecut prin eforturi dramatice de reducere a costurilor, inclusiv prin concedieri, în timp ce compania își restructurează operațiunile de conținut.

×
Subiecte în articol: Walt Disney concedieri angajari