x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Woody Allen cere Amazon despăgubiri de milioane de dolari pentru nerespectarea contractului

Woody Allen cere Amazon despăgubiri de milioane de dolari pentru nerespectarea contractului

08 Feb 2019   •   10:21
Woody Allen cere Amazon despăgubiri de milioane de dolari pentru nerespectarea contractului

Regizorul american Woody Allen a dat în judecată compania Amazon, căreia îi cere despăgubiri de 68 de milioane de dolari pentru că nu a respectat un contract privind producerea a patru filme, relatează vineri EFE.

Potrivit plângerii, Amazon a refuzat să difuzeze ultimul său film 'A Rainy Day in New York', încheiat în urmă cu şase luni, în baza presupusei "acuzaţii fără temei (de hărţuire sexuală) de acum 25 de ani".

Dylan Farrow, fiica cineastului, l-a acuzat pe Woody Allen că a abuzat de ea când avea 7 ani, acuzaţie pe care acesta a respins-o tranşant.

În plângerea depusă joi împotriva gigantului TV de Woody Allen, la care a avut acces revista de specialitate Variety, se arată că Amazon a invocat pretexte vagi pentru a abandona un proiect convenit de ambele părţi.

"Amazon a încercat să se justifice făcând referire la o acuzaţie fără temei de acum 25 de ani împotriva lui Allen, o acuzaţie care era deja cunoscută de Amazon, înainte ca această companie să încheie patru acorduri cu Woody Allen" se arată în textul avocaţilor citat de publicaţie.

În 1992, fosta soţie a cineastului, Mia Farrow, a invocat în procesul de divorţ că Allen ar fi abuzat de Dylan.

În text, avocaţii lui Allen susţin că în ianuarie 2018, după apariţia mişcării împotriva hărţuirii sexuale #MeToo, Amazon i-a propus regizorului ca difuzarea celui de-al treilea film, rod al acestui proiect comun, să fie amânată până în 2019, lucru pe care Allen l-a acceptat.

Compania a difuzat deja precedentele două filme ale regizorului: 'Wonder Wheel' şi 'Café Society'.

Totuşi, în documentul depus de reprezentanţii legali ai lui Allen se arată că în iunie 2018, consilierul general pentru programe, Ajay Patel, a trimis o notă în care arată că acordul privind producerea celor patru filme s-a încheiat, asigurând că Amazon nu intenţionează să mai difuzeze niciunul dintre ele.

Woody Allen cere acum achitarea banilor rezultaţi din "plăţile minime" derivate din cheltuielile de producţie ale celor patru filme precum şi o compensaţie pentru daune şi onorarii datorate avocaţilo AGERPRES

×
Subiecte în articol: woody allen