x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură La Palat - Vama Veche si legiunea de fani

La Palat - Vama Veche si legiunea de fani

de Alex Revenco    |    10 Iun 2006   •   00:00
La Palat - Vama Veche si legiunea de fani

Doua zile la rand, concertele de promovare ale noului album au fericit 8.000 de oameni, iar Vama Veche a facut o demonstratie de profesionalism.

Desi totul s-a desfasurat intr-o nota relaxata, s-au simtit atat emotiile cat si efortul depus de trupa in ultima vreme. Deasemenea este de remarcat noul sound al formatiei, in ton cu sonoritatile anului 2006, mai bogat prin participarea lui Kusak, mai rock prin aportul lui Caminschi. Fata de atmosfera prietenoasa, boema si de vacanta, de la inceputuri, noile texte Vama Veche sunt mai aspre, ancorate in realitatea neprietenoasa din jurul nostru. Inceputul spectacolului a fost marcat de un dialog pe net, intre trupa si public, expus pe ecranul din spatele scenei: "Sunteti aici ? Daaaa!... Veniiiiiim !" Dupa care s-a declansat nebunia, Chirila & Co fiind pe toata durata concertului (peste doua ore) intr-o permanenta interactivitate cu publicul. S-au cantat vechile hituri (la "N’am chef azi" Tudor chiar n-a avut chef si a cantat publicul in locul lui) dar si piesele noului album, ce vor deveni, in curand, binecunoscute. Inainte de o scurta descriere a spectacolului (facuta de Pitbull) ar mai fi de adaugat ca show-urile Vama Veche se pot incheia si frumos, adica fara (anacronica reluare) "Hotel Cismigiu". (...) Traian Balanescu a sustinut cu claviatura lui sensibila fiorul neintrerupt al concertului, in tandem cu vulcanicele clape ale lui Raul Kusak. Liviu Manescu a imprimat cu forta-i binecunoscuta filonul chitarei bas, completat de incredibilele interventii ale lui Eugen Caminschi. Din spate impingeau, irezistibile ca intotdeauna, tobele lui Razvan Lupu "Lapi", iar frontul il asigura, evident, Tudor Chirila, luptand spontan si vivace cum il stim, pentru a coagula intregul act de creatie in omniprezenta sa de solist, de la un instrument la altul, in lungul si-n latul scenei, intre formatie si spectatori, ba chiar si in mijlocul acestora, avantandu-se pana pe balustradele balcoanelor din sala!

RELATIA CU PUBLICUL
"Va multumim ca sunteti aici… ca impreuna reusim sa cream o atmosfera intima, de club si ca ati avut rabdare cu acest nou album al nostru, care a fost gata cand a vrut el, nu cand am vrut noi" - Tudor Chirila, Vama Veche

NOUL CD
Greu sa te miri, la cata tensiune s-a acumulat in cei patru ani de asteptare. De la celebrul "Am sa ma intorc barbat", formatia a mai produs doua CD-uri cu remixuri ("Best Of Vama Veche") si interpretari concertistice ("Vama Veche Live"), si-ntre timp a copt pana la exasperare albumul anuntat candva ca "Vama 9" si devenit, acum, "Fericire in rate".

O gestatie incununata de succes, slava Domnului, pentru ca noul album, efectiv, rocks. Si rocks beton de tot! Adica sparge cu curaj vechile canoane muzicale ale formatiei - si reuseste sa puna in loc ceva si actual si bun.
×
Subiecte în articol: cultura vama veche vama veche