
La evenimentul programat pe 13 martie 2025, la Hard Rock Cafe, care va cuprinde lansarea oficială a albumului cu fotografii în premieră și un concert al vestitei trupe, vor fi prezenți veșnicul târnăr Octavian Ursulescu - jurnalist și prezentator de televiziune, prietenul formației încă din anii 60 și până astăzi, curatorul inegalabilelor „Cei ce ne au dat nume” și „Mugur de fluier”, Andrei Novac - scriitor, secretar de stat în cadrul MAE - Ministerului Afacerilor Externe pentru relația cu Institutul Cultural Român și politici culturale și Doru Rocker Ionescu - istoric muzical, jurnalist TV, autorul legendarei integrale PHOENIX din cadrul TVR, poate cel mai important biograf al fenomenului Phoenix.
Amfitrionul lansării albumului de fotografie este Bianca Beatrice Michi, autorul textelor din album, cercetător în cadrul Institului de Filosofie al Academiei Române.
Albumul, o operă de artă vizuală
Albumul, în ediție limitată, se poate comanda de pe https://monitoruloficial.ro/produs/phoenix-povestea-fara-cuvinte. „Phoenix: Povestea fără cuvinte”, este o operă de artă vizuală, un album foto excepțional, dedicat legendarei trupe Phoenix, care surprinde esența fenomenului cultural împletit cu decenii de istorie contemporană românească. Creat în colaborare cu Nicu Covaci, fondatorul trupei, albumul reflectă dorința acestuia de a spune povestea Phoenix doar prin imagini, printr-o călătorie vizuală care marchează cele mai importante momente ale formației care a redefinit muzica rock din România.
Realizat de Cristian Radu Nema pe parcursul unei decade de interacțiuni cu membrii trupei, albumul conține 650 de imagini inedite din arhivele personale, cele mai multe publicate pentru prima dată. Structurat în 6 capitole, albumul urmărește fiecare etapă în evoluția Phoenix și conturează o perspectivă completă asupra unei traiectorii artistice cum nu a mai fost și nici nu va mai fi în România.
„Phoenix: Povestea fără cuvinte” reprezintă o mărturie nemuritoare a unei moșteniri care plasează Phoenix alături de marii titani ai rockului mondial, mai ales în anul în care Nicolae Covaci și Mony Bordeianu „și-au luat zborul în eternitate”. Conținul este premium, pe format de vinil, perfect pentru colecționari și iubitorii de artă.
