x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Licitația Quadro #41!

Licitația Quadro #41!

de Magdalena Popa Buluc    |    27 Sep 2023   •   11:30
Licitația Quadro #41!

Licitația va avea loc în perioada 6–8 octombrie 2023 și se va desfășura exclusiv online pe website-ul galeriei: www.licitatie.galeriaquadro.ro.

 Licitația nu este însoțită de expoziție, însă loturile licitației pot fi vizualizate la sediul galeriei, de luni până vineri, între orele 10 și 18, sau online pe: www.licitatie.galeriaquadro.ro.

Licitația întrunește 130 de loturi, cu prețuri de pornire cuprinse între 20 și 9.000 EUR.

Alături de selecția reprezentativă de opere din centrele artistice din Transilvania, cu care i-am obișnuit pe colecționarii noștri, licitația actuală prezintă și o serie de lucrări importante ale maeștrilor artei românești din București și Iași. Astfel, menționăm pastelul Casă din Brebu de Ștefan Luchian (preț de pornire: 2.000 EUR), Vedere spre mare la Biarritz de Kimon Loghi (preț de pornire: 2.800 EUR), Peisaj marin din Corsica de Samuel Mützner (preț de pornire: 1.800 EUR), Natură statică de toamnă de Petre Iorgulescu-Yor (preț de pornire: 2.200 EUR), dar și două acuarele fine de Francisc Șirato.

Nivelul înalt al artei clujene interbelice este marcată de un luminos portret de Fülöp Antal Andor din 1939, reprezentând-o pe sora artistului, Margit (preț de pornire: 9.000 EUR). În întâmpinarea licitației, în data de 5 octombrie, vom inaugura o expoziție care va prezenta această lucrare în contextul prieteniei pictorului cu Tasso Marchini.

În seria de opere valoroase din prima jumătate a secolului, menționăm pe cele semnate de Balogh István, Anastase Demian, Hans Eder, Vladimir Frimu, Ernst Honigberger, Kiss Károly,  Nagy Imre, Nagy István, Nagy Oszkár și Ion Vlasiu.

Dintre autorii postbelici îi menționăm pe Cornel Brudașcu, Páll Lajos, Teodor Harșia, Miklóssy Gábor, Constantin Piliuță, Rusz Lívia, Paul Sima.

Sculpturile din licitație sunt semnate de Szervátiusz Jenő, Szervátiusz Tibor și Benczédi Sándor. Materialul cuprinde și o selecție valoroasă de artă decorativă, cu lucrări de Fuhrmann Károly, Pongrácz Antónia și alții.

×
Subiecte în articol: #41