x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Ministrul Culturii doreste sa sprijine artistii independenti, talentati, cu posibilitati materiale reduse

Ministrul Culturii doreste sa sprijine artistii independenti, talentati, cu posibilitati materiale reduse

de Cristinel C. Popa    |    31 Ian 2016   •   16:03
Ministrul Culturii doreste sa sprijine artistii independenti, talentati, cu posibilitati materiale reduse

Aflat in vizita la Iasi, ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a discutat impreuna cu primarul interimar Mihai Chirica despre problemele stringente din cultura. Unul dintre punctele aduse in atentie este acela al sprijinirii artistilor independenti, cu posibilitati materiale limitate. 

„Domnul ministru a venit si cu cateva propuneri, iar pentru unele proiecte culturale pe care i le-am prezentat, domnia sa a promis ca ne va sustine. Spre exemplu, a propus ca municipalitatea sa sprijine mai mult «arta independenta», pentru ca artistii care nu au venituri, dar au talent, sa aiba sansa afirmarii. De asemenea, am convenit ca Primaria Municipiului Iasi sa continue sa fie alaturi de institutiile culturale locale si sa sustina cat mai mult proiectele acestora…”, a declarat primarul Iasiului, Mihai Chirica.

De asemenea, cei doi au discutat despre posibilitatea infiintarii la Iasi a unui club al tinerilor cinefili. „Am discutat despre infiintarea unui astfel de club, care va imbina atat partea de creatie, cat si posibilitatea de vizionare a filmelor. Proiectul este unul fezabil, mai ales ca Iasiul are potential din acest punct de vedere. Ma voi implica personal in acest proiect si vom incerca sa il materializam in viitorul apropiat”, a mai spus edilul iesean. Inaintea discutiilor de la Palatul Roznovanu, cei doi demnitari au vizitat Baia Turceasca din Iasi, imobil aflat pe lista monumentelor istorice din Romania.

Ministrul Vlad Alexandrescu a promis ca va sustine proiectul municipalitatii de reabilitare a Baii Turcesti, mai ales ca primaria ieseana doreste ca pentru acest obiectiv sa atraga fonduri europene nerambursabile.

×