x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica AC/DC,trupa nr.1 în lume

AC/DC,trupa nr.1 în lume

de Alex Revenco    |    22 Oct 2010   •   00:00
AC/DC,trupa nr.1 în lume

Pollstar, singura publicaţie care acoperă activitatea concertistică din întreaga lume, întocmeşte tot felul de topuri, de obicei pe un an de zile. Recent, a întocmit un clasament al celor mai de succes 100 de turnee, unde s-au vândut 33.717.237 de bilete, 11.897.085 fiind la concerte rock, ceea ce înseamnă aproape un bilet din trei!

Astfel, cel mai de succes turneu din lume a fost desemnat cel al grupului AC/DC care, în acest an, a vândut 1.820.962 de bilete, cu jumătate de milion mai multe decât cei de pe locul II, Bon Jovi (1.368.734).

Mai puţin populară în Europa, Dave Matthews Band face furori în Statele Unite, unde a vândut 1.070.024 bilete, fiind desemnată a treia în lume.

John Mayer, producător, compozitor şi interpret american, este pe poziţia a patra (cu 556.007 de bilete vândute), urmat de Metallica, Nickelback, Eagles, Phish, Paul Mc Cartney, Muse, Rush, Guns N'Roses, Eric Clapton, Iron Maiden, Mark Knopfler, Rod Stewart, Kiss, Pearl Jam, Foreigner, Rammstein, deci primele douăzeci de locuri sunt ocupate de artişti din sfera muzicii rock!


DISCURI PENTRU PLAYER
Inception ● Original Soundtrack.
Filmul, regizat de Christopher Nollan, are în distribuţie actori celebri (Leonardo DiCaprio, Tom Berenger, Michael Caine etc.), iar coloana sonoră a fost compusă de Hans Zimmer, în colaborare cu Johnny Marr, chitaristul formaţiei britanice The Smiths. Iată ce spune Zimmer despre Nollan: "El a vrut să-mi descătuşez imaginaţia în cel mai bun mod cu putinţă".

Charice ● Charice. Este primul album de studio internaţional şi al treilea din cariera artistei filipineze, ce conţine treisprezece melodii pop şi R&B. Şi-a lansat albumul în cadrul emisiunii lui Oprah Winfrey, fapt ce a ajutat-o să debuteze pe locul 8 în Billboard 200. Astfel, Charice devine prima artistă din Asia ce ajunge în primele zece locuri al
celui mai râvnit top din lume.

Dan Helciug & Friends ● Inimi pentru alte inimi. Un proiect caritabil realizat de Dan Helciug împreună cu Bodo (Proconsul), Andra, Nicu Alifantis, Paula Seling, Lu Cozma, Nicola, trupa byron, Zoltan Andras şi Alina Cruceru. Albumul cuprinde şi o serie de desene originale realizate de cei care au participat la acest proiect. Banii rezultaţi din vânzarea CD-ului vor fi donaţi Asociaţiei "Inima Copiilor".

×
Subiecte în articol: muzica