x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Alege EuropaFest 2010

Alege EuropaFest 2010

de Catalina Iancu    |    08 Apr 2010   •   00:00
Alege EuropaFest 2010
Sursa foto: Marin Raica/Jurnalul Naţional

Bucureştiul va deveni Capitala Muzicală a Europei timp de o săptămână, în perioada 7-13 mai. 250 de muzicieni din 36 de ţări vor concerta în cadrul EuropaFest 2010.



În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc ieri, la Athenee Palace Hilton, organizatorii au prezentat programul evenimentelor. Deschiderea festivalului va avea loc la 7 mai, printr-un concert dedicat sărbătoririi Zilei Europei, realizat în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

În serile următoare, jm Evens.ro propune concerte de jazz, blues şi pop, susţinute de trupe consacrate din Austria, Germania, Italia, Marea Britanie, Armenia, Estonia, Slovacia şi Ungaria. Printre punctele de atracţie se numără şi Caffe Festival, ce cuprinde concerte live în spaţii neconvenţionale, ce se vor desfăşura la Hard Rock Caffe, între 7 şi 12 mai. Bucharest International Jazz Competition este o manifestare aflată la cea de-a patra ediţie.

Competiţia e secondată de organizarea de jam session şi workshop-uri sub îndrumarea unor specialişti internaţionali. 15 trupe de muzicieni din 21 de ţări vor reprezenta noua generaţie a jazz-ului mondial. Al doilea concurs, Jenneusses International Music Competition, va aduce împreună 71 de pianişti din 23 de ţări, care vor evolua în faţa unui juriu internaţional.

Gala Europa Fest va încheia festivalul, la data de 13 mai, seară în care se vor regăsi cele mai apreciate acorduri şi cele mai impresionante prezenţe. Cu această ocazie are loc şi decernarea Diplomei de Excelenţă pentru susţinerea culturii, acordată de Casa Regală.

×
Subiecte în articol: muzica