x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Athenaeum Summer Festival: Muzică clasică, jazz, muzică de film și muzică veche, între 20 și 29 iunie, la Ateneul Român

Athenaeum Summer Festival: Muzică clasică, jazz, muzică de film și muzică veche, între 20 și 29 iunie, la Ateneul Român

de Magdalena Popa Buluc    |    15 Iun 2024   •   12:40
Athenaeum Summer Festival: Muzică clasică, jazz, muzică de film și muzică veche, între 20 și 29 iunie, la Ateneul Român

Filarmonica George Enescu organizează în perioada 20 iunie – 29 iunie 2024 cea de-a treia ediție a Athenaeum Summer Festival, un festival care-și propune să creeze la Ateneul Român sunetul verii cu lucrări celebre de muzică clasică, jazz, muzică din filme, muzică veche, concerte în aer liber cu acces gratuit și concerte în sală.

Invitată specială, marea soprană britanică Sally Matthews va interpreta, în premieră în România, scena finală din opera Capriccio de Richard Strauss, în cadrul concertului din 20 iunie 2024, care marchează deschiderea Festivalului și închiderea stagiunii 2023-2024 a Filarmonicii George Enescu. Concertul va fi susținut de Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorului Leo Hussain. Bilete și informații despre program sunt la acest link.

 

Gala de închidere a Festivalului va fi susținută de Orchestra Simfonică de Stat din Salonic pe 29 iunie 2024, cu un program care cuprinde lucrări de Ceaikovski (Concertul pentru vioară și orchestră în re major, op. 35) și Harilaos Perpessas (Simfonia Christus). Concertul va fi dirijat de Yannis Pouspourikas și o va avea ca solistă pe violonista Liya Petrova. Bilete și informații despre program sunt aici.

 

Athenaeum Summer Festival este un eveniment care își propune să pregătească publicul de vacanță cu unele din cele mai iubite lucrări de muzică clasică, veche, de film și divertisment, precum și de jazz. Se adresează așadar unui public larg, motiv pentru care vom avea și două concerte în aer liber, pe esplanada Ateneului, la care accesul va fi gratuit”, a declarat presei Marin Cazacu, directorul Filarmonicii George Enescu.

 

Iubitorii de jazz au seara lor la Athenaeum Summer Festival 2024, marți 25 iunie, cu concertul Transylvanian Folk Songs, susținut de Trio Lucian Ban, John Surman, Mat Maneri. Bilete și informații despre program sunt aici.  

 

Luni, 24 iunie, va fi  Triumful lui Carmen, cu Athenaeum String Orchestra și Corul Filarmonicii George Enescu, care vor interpreta Bizet/Șcedrin – Suita Carmen, respectiv Carl Orff – Catulli Carmina. Informații și bilete sunt aici.  

 

Miercuri 26 iunie și joi 27 iunie, Orchestra Filarmonicii George Enescu va interpreta, sub titlul Symphonic Summer Vibes, un program foarte popular cu muzică din filme, sub bagheta lui Felix Mildenberger. Programul va fi presărat cu momente solistice, susținute de violonistul Valentin Șerban. Informații complete și bilete pentru miercuri 26 iunie, sunt aici și pentru joi 27 iunie, aici.

 

Bach by Night oferă iubitorilor de muzică veche un program integral Bach, vineri 28 iunie, în interpretarea Ansamblului de muzică veche SEMPRE. Informații și bilete sunt aici.

 

Sâmbătă 22 iunie și duminică 23 iunie, muzica va umple grădina Ateneului Român, cu două concerte în aer liber susținute de Athenaeum String Quintet - Vivaldi Forever! – și de Athenaeum Wind Orchestra – Clasic, divertisment, muzică de film.

 

Accesul la concertele în aer liber va fi gratuit.

 

Toate concertele din cadrul Athenaeum Summer Festival încep la ora 19.00. Programul complet al Festivalului poate fi găsit pe site-ul Filarmonicii George Enescu – la acest link.

 

 

Sponsori principali: Garanti BBVA, Rompetrol  |  Sponsori: Groupe SNEF, JTI

Parteneri media principali: RFI România; Radio România Muzical

Parteneri media: stirileprotv.ro, Radio România Cultural, Observator Cultural, Actualitatea Muzicală, Deutsche Zeitung Romania

Partener comunicare: OMA Vision

 

×