x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Autoritățile marocane sunt șocate după concertul cântăreței Jennifer Lopez. O asociație a dat-o în judecată

Autoritățile marocane sunt șocate după concertul cântăreței Jennifer Lopez. O asociație a dat-o în judecată

06 Iun 2015   •   20:35
Autoritățile marocane sunt șocate după concertul cântăreței Jennifer Lopez. O asociație a dat-o în judecată

Concertul oferit de interpreta americană Jennifer Lopez în deschiderea Festivalului muzical Mawazine de la Rabat a fost criticat vehement de membri ai guvernului marocan şi a provocat vii dispute în presă şi pe reţelele sociale din această ţară africană, scrie luni ziarul spaniol 'El Pais'.

Ministrul comunicării, Mustafa al Jalfi, care este şi purtător de cuvânt al executivului, a calificat drept 'inacceptabilă' transmiterea în direct la televiziunea publică a spectacolului oferit de celebra cântăreaţă, care a arborat la Rabat o ţinută sexi şi stilul senzual cunoscut şi apreciat de un numeros public din întreaga lume.

Difuzarea concertului 'este inacceptabilă şi, în plus, contrară legii', a susţinut Mustafa al Jalfi, înfierând 'comportamentul iresponsabil al postului de televiziune, care a sfidat societatea marocană'. Prin urmare, a asigurat că va sesiza consiliul audiovizualului şi va cere analizarea 'dimensiunii etice' a transmisiunii.

În corul vocilor critice s-a înscris şi ministrul transporturilor, Aziz Rebbah, potrivit căruia diva de 45 de ani ar fi apărut pe scenă 'prea dezbrăcată' în concertul urmărit la faţa locului de 160.000 de persoane, care au dat aproximativ 120 de euro pentru un bilet.

Printre spectatori s-au numărat şi personalităţi locale, precum prinţesa Lalla Salma, soţia Regelui Mohammed al VI-lea, şi copiii săi, prinţul moştenitor Moulay Hassan şi prinţesa Lalla Khadija.

Ajuns la cea de-a 14-a ediţie, Festivalul Mawazine are loc între 29 mai şi 6 iunie, se desfăşoară sub înaltul patronaj al monarhului din Maroc şi mai include în program, printre alţii, pe Pharel Williams, Sting, Maroon 5 şi Placebo.

Reacţia ministrului comunicării a fost ironizată luni în ziarul 'Libération', care se întreba de ce demnitarul nu s-a dus la culcare în loc să urmărească timp de trei ore un spectacol care îi displăcea. 'Nu ştim dacă, în forul său interior, cetăţeanul Jalfi nu a gustat' show-ul, a comentat jurnalistul marocan Mohamed Benarbia.

O asociație marocană, care are ca activitate educația, a decis să o dea în judecată pe cântăreață și organizatorii concertului. Întrebarea care vine firesc este de ce nu este dată în judecată și televiziunea care a difuzat concertul.

×
Subiecte în articol: jennifer lopez concert maroc