x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Axl Rose nu vrea în Rock and Roll Hall of Fame

Axl Rose nu vrea în Rock and Roll Hall of Fame

12 Apr 2012   •   08:48
Axl Rose nu vrea în Rock and Roll Hall of Fame

Rockerul american Axl Rose, solistul trupei Guns N' Roses, a refuzat includerea sa in Rock and Roll Hall of Fame alaturi de fostii sai colegi de formatie, intrucat are sentimentul ca nu va fi dorit si nici respectat la ceremonia care va avea loc la sfarsitul acestei saptamani, informeaza Reuters.

Intr-o scrisoare deschisa, facuta publica miercuri de purtatoarea de cuvant a muzicianului, Axl spune ca ceilalti membri ai celebrei trupe californiene vor fi bineveniti la ceremonia de sambata, din orasul american Cleveland, insa nu si el, solistul trupei Guns N' Roses, devenita celebra in anii 1980 gratie albumului "Appetite for Destruction".

"Nu voi participa la ceremonia de includere in Rock and Roll Hall of Fame din 2012 si refuz respectuos includerea mea ca membru al trupei Guns N' Roses in Rock and Roll Hall of Fame", a declarat Axl Rose.

"Cer cu tarie sa nu fiu inclus in absenta si va rog sa retineti ca nimeni nu este autorizat si nu are permisiunea mea sa accepte includerea in numele meu sau sa vorbeasca in numele meu", a adaugat rockerul american.

Albumul "Appetite for Destruction", care a inclus piese precum "Sweet Child O'Mine" si "Paradise City", s-a bucurat de un succes urias in anul 1987, propulsandu-i pe Axl Rose, chitaristii Slash si Izzy Stradlin, basistul Duff McKagan si tobosarul Steven Adler la statutul de vedete rock de talie mondiala.

Insa, la inceputul anilor 1990, abuzurile de alcool si de droguri si-au pus amprenta asupra vietilor unora dintre membrii trupei, iar neintelegerile dintre Slash si Axl Rose au devenit de notorietate. Pana la mijlocul deceniului '90, componenta originala a trupei a incetat sa mai existe.

Axl Rose a obtinut ulterior in justitie dreptul de a folosi numele trupei, a lansat mult asteptatul album "Chinese Democracy", in 2008, si continua sa sustina turnee cu grupul cu acelasi nume, dar niciunul dintre membrii actuali din Guns N' Roses nu a facut parte din trupa originala, cu exceptia sa.

"Atunci cand au fost anuntate nominalizarile pentru Rock and Roll Hall of Fame am avut o serie intreaga de emotii, am incercat sa raman pozitiv, mi-am dorit sa fac totul spre binele fanilor. Gratie entuziasmului lor m-am simtit onorat, am fost incantat si am sperat sa iasa ceva bun din asta", a explicat Rose in scrisoarea sa.

"Bineinteles ca mi-am dat seama apoi ca, asa cum stau lucrurile acum, daca Guns N' Roses va fi inclusa, ma voi afla intr-o situatie complicata si ciudata", a adaugat rockerul american.

Axl Rose a precizat cu aceasta ocazie ca, in ultimele luni, s-a intalnit cu membrii comitetului Hall of Fame, a discutat cu presedintele acestuia si a citit in presa ceea ce au declarat fanii si ceilalti membri ai trupei.

Rose considera ca eforturile pe care le-a depus pentru a gasi o modalitate care sa ii permita sa participe la ceremonie au fost "politicoase, pline de curtoazie si deschise".

"Insa, fara sa vreau sa supar pe nimeni, ceremonia de includere in Rock and Roll Hall of Fame nu pare sa fie locul in care sa fiu dorit si respectat", a adaugat Axl Rose.

Axl il considera vinovat pe tobosarul Steven Adler de raspandirea zvonurilor referitoare la reunirea trupei si a spus ca singurii membrii din componenta originala alaturi de care ar fi dispus sa apara pe scena sunt Izzy Stradlin si Duff McKagan.

Trupele americane Guns N' Roses si Red Hot Chili Peppers, grupul hip-hop Beastie Boys, cantautoarea Laura Nyro, cantaretul britanic Donovan si trupa britanica The Faces - din care au facut parte Rod Stewart si chitaristul trupei The Rolling Stones Ronnie Wood - vor fi incluse in acest an in Rock and Roll Hall of Fame.

Ceremonia de includere in Rock and Roll Hall of Fame va avea loc sambata, in orasul Cleveland din statul american Ohio.


×