x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Balkan Jazz Summers Sessions - un festival cu muzica balkanică în weekendul 5-7 august la Palatul Bragadiru

Balkan Jazz Summers Sessions - un festival cu muzica balkanică în weekendul 5-7 august la Palatul Bragadiru

de Magdalena Popa Buluc    |    01 Aug 2022   •   23:18
Balkan Jazz Summers Sessions - un festival cu muzica balkanică în weekendul 5-7 august la Palatul Bragadiru

În vara anului 2021, Teatrul Godot, unul dintre cele mai iubite și cunoscute teatre independente din București și-a mutat sediul într-o clădire istorică aproape de centrul Bucureștiului - Palatul Bragadiru. În vara anului 2022, la Palat, respectiv Teatrului Godot i se alătură Bucharest Jazz Orchestra, The Great Hill și BulevART, formând, începând cu această vară ceea ce pe viitor v-a fi cunoscut drept - The Great Hill Society Club. Astfel, muzica, teatru, expozițiile și vinul vor crea la Palatului Bragadiru un loc în care oamenii se vor întâlni atât pentru artă, cât și diversele sortimente de vin puse la dispoziție pentru pasionații de frumos.

Un prim eveniment organizat sub egida The Great Hill Society Club are loc în weekendul 5-7 august, de vineri până duminică, cu o sesiune de concerte și invitați din afară, la Palatul Bragadiru (Calea Rahovei nr. 153-157). Balkan Jazz Summers Sessions are scopul de a invita muzicieni din spațiul balcanic și de a le oferi un context favorabil pentru a-și prezenta proiectele personale pentru care s-au făcut remarcați, într-o atmosferă relaxantă și elegantă de vară. Artiștii sunt invitați să colaboreze și în formule inedite, cu scopul de a crea o experiență colectivă unică, atât pentru interpreți, dar mai ales pentru public.

 

Primul invitat este Lucian Stan, cunoscut sub numele de DJ Vasile. Acesta va cânta alături de Bucharest Jazz Orchestra - Balkan beats & Loud horns, într-un concert în care muzica jazz se întâlnește cu cea electronică. DJ Vasile este un veteran al muzicii electronice românești, în special datorită primelor emisiuni radio care au inclus promovarea muzicii electronice și alternative, la începutul anilor ’90.

 

În a doua seară, formația din Bulgaria - Asymmetronica, condusă de unul dintre cei mai importanți bateriști - Borislav Petrov vor ține un concert de excepție alături de un invitat special, Sebastian Burneci, care v-a cânta alături de aceștia la trompetă. Zhivko Vasilev, Dimitar Gorchako, Skiller sunt ceilalți artiști din trupa Asymmetronica care vor cânta împreună album lor cu muzica electronic-folk. Muzica Asymmetronica creează o punte între tehnologie și tradiție – ritmurile și melodiile bulgărești sunt învăluite într-o atmosferă digitală, sonoră, asemănătoare mișcărilor muzicale IDM și Ambient.

 

Ultima seară are în program două concerte. Frații Cazanoi - Cezar și Anatol Cazanoi, deschid seara cu ritmuri și teme balkanice și prelucrări originale a temelor din spațiul Est-European, alături de Costas Ivanov - cofondator și coproducător al duo-ului „Temple Invisible” alături de Irina Bucescu. Iar în continuare serii, invitații din Serbia, Amaro Del, vor ține concertul cu titlul - Balkan Gypsy Storm, muzica pentru care s-au făcut cunoscuți de 34 de ani, atât în România, cât și în străinătate. Vă invităm astfel la un concert cu muzică țigănească alături de Branko Spasojevic, Darko Zezelj, Marko Milovanovic, Milena Bozovic-Tomic și Aleksandar Radoicic.

 

Programul pentru Balkan Jazz Summer Sessions este următorul:

 

5 august, ora 20:30 - DJ Vasile feat. Bucharest Jazz Orchestra (România)

6 august, ora 20:30 - Asymmentronica (România) feat. Sebastian Burneci (România)

7 august*:

Ora 19:30 - Frații Cazanoi & DJ Costas Ivanov (România)

Ora 20:30 - Amaro Del (Serbia)

 

 

×
Subiecte în articol: Balkan Jazz Summers Sessions