x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Balkanik la Uranus, festival internaţional

Balkanik la Uranus, festival internaţional

de Alex Revenco    |    06 Sep 2011   •   21:00
Balkanik la Uranus, festival internaţional

Peste doua saptamani, vineri 23 si sambata 24 septembrie, Gradina Uranus din Bucuresti va gazdui o mare petrecere balcanica. Este vorba despre Balkanik, primul festival de muzica si cultura balcanica din Romania, organizat de Asociatia Culturala Metropolis, ce aduce pe aceeasi scena formatii de gen renumite din Turcia, Serbia, Ungaria si Romania. Vor urca pe scena: Taraful Haiducilor (Romania) si Salijevic Orkestra (Serbia) – vineri, de la ora 19:00; Ternipe (Ungaria), Mahala Rai Banda (foto), din Romania si Baba Zula (Turcia) – sambata, de la ora 18:00.

Pe langa spectacolele de muzica live, vizitatorii se pot bucura de alte surprize inedite precum degustarile de cafea armeneasca si targul de handmade. In plus, publicul va avea ocazia de a savura berbecut turcesc, tocanita, sarbeasca, gulas unguresc si alte specialitati culinare asigurate de 'Papa La Soni', dar si de a face cunostinta cu arta balcanica in fiecare zi, incepand cu ora 14:00. Trupa Baba Zula din Turcia prezinta un melanj artistic de dansatoare din buric si un amestec intre instrumentele orien­tale clasice cu abordari elec­troni­ce, moderne. A colaborat cu Dr. Das (Asian Dub Foundation), Ral­ph Carney (saxofonist care a lucrat cu Tom Waits ) si altii. Pentru prima oara in Romania vine Or­chestra Salijevic din Serbia, cunoscu­ta din filmul 'Underground', al lui Emir Kusturica. Din Un­garia vine Ternipe, o autentica for­matie de muzica tiganeasca. Ma­hala Rai Banda, trupa din Zece Pra­jini, a facut furori in lumea in­treaga cu o muzica lautareasca de­o­sebit de ritmata, ce combina mai multe stiluri. Cantecul 'Magala­geas­ca', compus de Mahala Rai Ban­da, a aparut in filmul american de succes 'Borat' si in alte filme si re­clame.

Acest album s-a situat pe lo­cul 3 in World Music Charts Eu­ro­pe. Tot din Romania va urca pe sce­na si Taraf de Haidouks, trupa de re­nume international, cu fani celebri precum Yehudi Menuhin sau Joh­nny Depp, 'haiducii' evoluand ala­turi de marele actor in filmul 'The Man Who Cried'.

×
Subiecte în articol: muzica