x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Beatles, fotografie de mii de lire. John, Ringo, Paul şi George pe Abbey Road

Beatles, fotografie de mii de lire. John, Ringo, Paul şi George pe Abbey Road

de Alex Revenco    |    31 Mai 2012   •   20:29
Beatles, fotografie de mii de lire. John, Ringo, Paul şi George pe Abbey Road

Poza din stanga a fost coperta albumului "Abbey Road", aparut in 1969 si editat/reeditat in milioane de exemplare. Dar tot atunci, in timp ce politia a oprit traficul pentru cateva minute in St John’s Wood din Londra, fotograful Iain Macmillan (1938-2006) a facut rapid si o fotografie cand cei patru traversau in sens invers (in dreapta).

De la 9.000 la 25.000
Intitulata "Beatles pe drumul gresit", fotografia a fost scoasa la vanzare, in cadrul unei licitatii din capitala Marii Britanii, avand pretul de "pornire" de 9.000 de lire sterline. Inainte de licitatie, Sarah Wheeler, de la Bloomsbury Auctions, a spus: "Macmillan a stat pe o scara si a avut zece minute sa faca pozele cu Beatles traversand zebra, in ambele sensuri... Reprezentative pentru acei ani, pozele sunt simple, de aceea au ajuns atat de populare". La licitatia amintita, fotografia s-a vandut cu 25.000 de lire sterline, aproape de trei ori pretul de pornire!

Discuri pentru player
Abba ● Gold-Greatest Hits. Grupul suedez este al treilea din istoria topurilor din Marea Britanie care depaseste cinci milioane de unitati vandute pentru un album, dupa Queen ­ cu "Greatest Hits" (1981) si Beatles ­ "Sgt Pepper’s Lonely Heart’s Club Band" (1967). Albumul Abba, aparut acum 20 de ani, s-a situat timp opt saptamani pe cea mai inalta pozitie a clasamentelor.

Nely Furtado ● The Spirit Indestructible. La noul material, ce va fi lansat pe 19 iunie, interpreta a lucrat alaturi de nume mari din diferite sfere muzicale, printre care compozitorul si producatorul de hip-hop Salaam Remi, Rodney Jerkins (care a lucrat cu Michael Jackson, Beyonce si Lady Gaga), Bob Rock (producator al multor albume Metallica), celebrul DJ olandez Tiesto sau Da Genius.

Wisin & Yandel ● Los Lideros. Duo de reggaeton din Porto Rico, alcatuit din Juan Luis Morera Luna (Wisin) si Llandel Veguilla Malave (Yandel). A colaborat cu o multime de artisti americani: Ricky Martin, David Bisbal, Gloria Estefan, Nelly Furtado, Fat Joe, R. Kelly, Akon sau 50 Cent. La vara, cei doi vor sustine un turneu in SUA si Canada, alaturi de Enrique Iglesias si Jennifer Lopez.

×