Evenimentul va avea loc pe data de 16 iunie, începând cu ora 19:00, și va marca deschiderea celei de-a doua ediții a Bucharest Opera Festival.
„Nunta lui Figaro” este una dintre cele mai cunoscute opere ale lui Mozart, o capodoperă comică plină de farmec și ingeniozitate. Acțiunea operei se desfășoară într-o singură zi și prezintă intrigile amoroase și quiproquo-urile dintre personajele principale. Figaro, servitorul îndrăgostit de Susanna, este hotărât să își câștige dragostea și să învingă obstacolele care îi stau în cale. Cu o muzică sublimă și arii celebre precum "Voi che sapete" și "Non più andrai", „Nunta lui Figaro” este unul dintre cele mai apreciate spectacole ale repertoriului liric mondial.
Regizorul Sir David Pountney, aduce o abordare inovatoare acestui clasic atemporal, combinând elemente de actualitate cu autenticitatea operei lui Mozart.
Sir David Pountney, unul dintre cei mai renumiți regizori de operă contemporani, aduce pe scena Operei Naționale București o abordare captivantă a operei „Nunta lui Figaro”. Cu o carieră impresionantă care se întinde pe decenii, Pountney a cucerit publicul din întreaga lume prin regiile
de pe marile scene, printre care amintim Royal Opera House Covent Garden din Londra, Teatrul Bolshoi din Moscova, Teatrul Regal din Stockholm, Metropolitan Opera din New York și Teatrul Scala din Milano. A lucrat alături de numeroși artiști celebri din lumea operei, colaborând cu dirijori precum Claudio Abbado, Bernard Haitink, Simon Rattle și Riccardo Muti. De asemenea, a regizat spectacole cu interpreți de marcă, cum ar fi Plácido Domingo, Anna Netrebko, Bryn Terfel și Angela Gheorghiu.
În ceea ce privește repertoriul său, Pountney a abordat o gamă largă de opere, de la lucrări clasice precum cele ale lui Mozart și Verdi, până la creații contemporane semnate de compozitori contemporani. Este cunoscut pentru abordarea sa inovatoare și pentru adaptarea operelor clasice la contextul social și politic actual. Viziunea sa și creativitatea remarcabilă le conferă spectacolelor sale o profunzime și o complexitate inegalabile.
La pupitrul dirijoral se va afla maestru Ethan Schmeisser, scenograf decoruri Leslie Travers, scenograf costume Ula Shevtsov, lighting designer Eyal Levi, maeștri de cor Daniel Jinga / Adrian Ionescu, asistent de regie Claudia Machedon, mișcare scenică: Beatrice Șerbănescu. Distribuția reprezentației din 16 iunie: Figaro - Andrei Cocîrlea (invitat), Susanna - Oana Șerban (invitată), Contesa - Oana Andra, Contele Almaviva - Adrian Mărcan, Cherubino - Mihaela Ișpan, Don Bartolo - Filip Panait, Marcellina - Sidonia Nica, Don Basilio - Liviu Indricău, Curzio - Valentin Racoveanu, Antonio - Vasile Chișiu, Barbarina - Andreea Novac.