x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Campanie pentru propulsarea grupului Eagles of Death Metal pe primul loc în clasamentele muzicale britanice

Campanie pentru propulsarea grupului Eagles of Death Metal pe primul loc în clasamentele muzicale britanice

16 Noi 2015   •   18:22
Campanie pentru propulsarea grupului Eagles of Death Metal pe primul loc în clasamentele muzicale britanice

Fanii grupului Eagles of Death Metal au lansat o campanie pe reţelele de socializare pentru a plasa în fruntea clasamentelor muzicale britanice formaţia americană de rock care concerta vineri seară în sala Bataclan din Paris, unde a avut loc unul din atacurile teroriştilor, relatează luni AFP.

"Plasaţi Eagles of Death Metal pe primul loc în această săptămână, ca o declaraţie de susţinere şi pace", se putea citi luni pe pagina dedicată acestor fani pe Twitter, numită @EODMforNo1.

A fost creată şi o pagină de Facebook în care fanii sunt invitaţi să descarce cu plată piesa "Save a Prayer", reluare a unui hit lansat de Duran Duran. Pagina afişa luni la prânz susţinerea a 7.500 de fani. Piesa şi-a făcut intrarea în Top 100 pe locul al 96-lea, precizează Official Charts, organism care gestionează clasamentul vânzărilor de discuri şi single-uri în Marea Britanie.

Melodia figurează deja pe locul al treilea în clasamentul single-urilor pe Amazon UK şi este pe primul loc în clasamentul rock de pe platforma iTunes. Până acum, cea mai bună poziţie ocupată de grupul american în clasamentele britanice a fost a 73-a, în 2006, cu piesa "I Want You So Hard (Boy's Bad News)".

Cel puţin 89 de persoane au fost ucise în sala de concerte Bataclan în atentatele de vineri seară, încheie AFP.

Organizatorii acestei campanii au arătat pe pagina de Facebook că fac acest lucru ca "un gest de respect şi solidar cu grupul şi cu cei afectaţi de teribila încercare prin care au trecut la Paris. Primul loc va arăta că noi, în Marea Britanie, ne simţim profund vizaţi", se arată pe reţeaua de socializare.

×