x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica VIDEO - Care este cel mai bine vândut cântec din toate timpurile

VIDEO - Care este cel mai bine vândut cântec din toate timpurile

23 Dec 2015   •   09:00
VIDEO - Care este cel mai bine vândut cântec din toate timpurile

Cel mai bine vândut hit-single din istorie este un cântec dedicat Crăciunului.

Este vorba despre piesa ''White Christmas'' (Crăciun alb), în interpretarea artistului american Bing Crosby. Înregistrarea a fost publicată în 1942 de către casa de discuri Decca. Autorul cântecului este Irving Berlin, american de origine rusă, considerat printre cei mai buni compozitori din istoria SUA.

Conform Guinness World Records, versiunea cântată de Bing Crosby s-a vândut, pe plan mondial, în peste 50 de milioane de exemplare, fiind cel mai vândut single din toate timpurile. Recordul figurează în chiar prima ediţie a Cărţii Recordurilor, din 1955, şi a rămas neînvins până în prezent.

Remarcabil este că în topul celor mai bine vândute piese, poziţia a treia este ocupată tot de un şlagăr dedicat Crăciunului, în interpretarea aceluiaşi Bing Crosby. Astfel, piesa ''Silent Night'' (Noapte liniştită), apărută în 1935, a fost vândută în peste 30 de milioane de exemplare. Acest colind a fost compus, în 1818, de Franz Xaver Gruber pe versurile lui Joseph Mohr şi a fost interpretat, de-a lungul timpului, de nenumăraţi artişti.

Pe locul doi în amintitul top al celor mai bine vândute cântece din toate timpurile se află ''Candle in the Wind'', o compoziţie semnată şi interpretată de Elton John în amintirea Dianei, prinţesă de Wales.



×
Subiecte în articol: bing cosby white christmas