x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Celebrul violoncelist David Geringas deschide seria recitalurilor de excepție din cadrul Concursului Internațional George Enescu, ediția a XIX-a

Celebrul violoncelist David Geringas deschide seria recitalurilor de excepție din cadrul Concursului Internațional George Enescu, ediția a XIX-a

de Magdalena Popa Buluc    |    21 Iun 2024   •   12:00
Celebrul violoncelist David Geringas deschide seria recitalurilor de excepție din cadrul Concursului Internațional George Enescu, ediția a XIX-a

În data care marchează 66 de ani de la debutul primei ediții a Festivalului și Concursului Internațional George Enescu, celebrul violoncelist lituanian David Geringas, președintele juriului secțiunii de violoncel, va susține miercuri, 4 septembrie 2024, ora 19:00, un recital de excepție pe scena Ateneului Român, fiind acompaniat la pian de către Mikhail Mordvinov.

Programul recitalului va cuprinde lucrări de Jean Sibelius - Malinconia op. 20, Edvard Grieg - Sonata în la minor pentru violoncel și pian op. 36 și Trei piese din suitele Peer Gynt (Dimineața, Dansul Anitrei din Suita nr. 1 op. 46, Cântecul lui Solveig din Suita nr. 2 op. 55) și Epilog pentru violoncel, pian și bandă din baletul Peer Gynt de Alfred Schnittke.

 

Violoncelistul, dirijorul și fondatorul Orchestrei de Cameră Geringas, David Geringas este unul dintre cei mai influenți muzicieni ai prezentului, fiind considerat o adevărată punte între tradițiile violoncelistice est-europene și occidentale.

 

Elev al lui Mstislav Rostropovich la Conservatorul din Moscova și câștigător al Medaliei de aur la Concursul Ceaikovski din 1970, de-a lungul carierei sale a obținut premii prestigioase, inclusiv de două ori Echo Klassik și Grand Prix du Disque pentru înregistrările sale cu cele 12 Concerte pentru violoncel și orchestră de Boccherini, dirijate de Bruno Giuranna.

 

Compozitori contemporani celebri i-au dedicat artistului lituanian mai multe lucrări, iar discografia sa include peste 120 de discuri. Timp de mai mulți ani s-a dedicat predării, iar printre elevii legendarei sale clase de violoncel se numără Gustav Rivinius, Jens Peter Maintz, Wolfgang Emanuel Schmidt, Monica Leskovar, Tatjana Vassiljeva, Jing Zhao, Johannes Moser, Maximilian Hornung, Valentin Răduțiu și Sol Gabetta, iar din 2005 predă la Academia de Muzică Chigiana din Siena.

 

În anul 2023 David Geringas a câștigat Premiul pentru întreaga carieră oferit de International Classical Music Awards, fiind descris drept “un muzician pasionat, cu o minte strălucitoare, un exemplu de ceea ce are nevoie lumea muzicii în vremurile dificile pe care le trăim”. 

 

 

INFORMAȚII DESPRE BILETE:

 

La ediția din acest an a Concursului Internațional George Enescu, eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii, iubitorii de muzică clasică pot achiziționa atât bilete individuale pentru fiecare concert cât și 3 tipuri de abonamente, prețurile pornind de la 60 de lei.

 

Biletele și abonamentele pentru concertele și recitalurile organizate în cadrul Concursului Internațional George Enescu se pot achiziționa din platforma de ticketing www.eventim.ro, dar și în format fizic, din Librăriile Cărturești, Librăriile Humanitas, magazinele Carrefour sau Good2Go.

 

Abonamentul pentru concerte simfonice (5 concerte)

Categoria 1 – 800 de lei

Categoria a 2-a – 640 de lei

 

Abonamentul pentru recitaluri (6 recitaluri)

Categoria 1 – 720 de lei

Categoria a 2-a – 576 de lei

 

Abonamentul General pentru recitaluri și concerte simfonice (11 evenimente)

Categoria 1 – 1370 de lei

Categoria a 2-a – 1100 de lei

Categoria a 2-a cu reducere 50% pentru elevi, studenți, pensionari – 550 de lei

 

Bilete individuale pentru concerte simfonice (preț/concert)

Categoria 1 – 200 de lei

Categoria a 2-a – 160 de lei

Categoria a 2-a cu reducere 50% pentru elevi, studenți, pensionari – 80 de lei

 

Bilete individuale pentru recitaluri (preț/recital)

Categoria 1 – 150 de lei

Categoria a 2-a 120 de lei

Categoria a 2-a cu reducere 50% pentru elevi, studenți, pensionari – 60 de lei

 

 

Studenții, elevii și profesorii școlilor și universităților de muzică din toată țara beneficiază de acces gratuit în baza legitimației școlare și de serviciu, în limita locurilor disponibile.

 

De asemenea, persoanele cu handicap alături de însoțitorii lor beneficiază de acces gratuit în limita locurilor disponibile, conform legii.

 

Organizatorii nu își asumă responsabilitatea pentru biletele și abonamentele achiziționate de pe alte platforme de ticketing neoficiale.

 

Organizatorii Concursului Internațional George Enescu oferă acces gratuit la etapele preliminare ale tuturor secțiunilor instrumentale din cadrul concursului care vor avea loc la Universitatea Națională de Muzică din București în perioada 1 – 18 septembrie 2024 și la semifinalele acestora, care vor avea loc la Ateneul Român în data de 8 septembrie (violoncel), 14 septembrie (vioară) și 20 septembrie (pian), nefiind necesară o înregistrare prealabilă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×