x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Celine Dion, în lacrimi: Dacă nu pot merge, mă voi târî. 10 ani a căutat un diagnostic pentru boala rară de care suferă

Celine Dion, în lacrimi: Dacă nu pot merge, mă voi târî. 10 ani a căutat un diagnostic pentru boala rară de care suferă

de Redacția Jurnalul    |    25 Mai 2024   •   06:20
Celine Dion, în lacrimi: Dacă nu pot merge, mă voi târî. 10 ani a căutat un diagnostic pentru boala rară de care suferă
Sursa foto: Hepta

Celine Dion știa că ceva nu era în regulă cu corpul ei de mai bine de un deceniu, înainte de a primi un diagnostic. Artista detaliază primele simptome ale sindromului pe care l-a respins timp de peste 10 ani.

Într-un interviu acordat pe 23 mai pentru Vogue, cântăreața, care suferă de sindromul de rigiditate, și-a amintit primele semne și simptome ale acestei tulburări neurologice rare.

Era anul 2008, iar Dion se afla în turneul său Taking Chances World Tour. „Aveam dificultăți în a-mi controla vocea", a spus Dion. O vizită la ORL nu a găsit nicio anomalie.

„S-au uitat la corzile mele vocale din toate unghiurile și au spus că sunt impecabile", a spus Dion. Așa că a continuat să cânte.

Au urmat încă cinci turnee. În acest timp, ea a observat că mușchii i se înțepeniseră și că avea nevoie de sprijin în timp ce mergea.

Mai mult de 10 ani mai târziu, odată cu începutul pandemiei, Dion s-a străduit să afle răspunsuri. „Când a sosit pandemia, mi-am spus că universul nu face greșeli și voi profita de acest timp - această oportunitate - pentru a căuta", a declarat Dion pentru Vogue.

După teste suplimentare, medicii au diagnosticat-o pe Dion cu o afecțiune care provoacă rigiditate și spasme musculare pentru care nu există tratament. Simptomele sindromului de persoană rigidă încep de obicei în partea superioară a corpului, potrivit Cleveland Clinic. Pe măsură ce progresează, simptomele trec în partea inferioară a corpului, îngreunând mersul și crescând riscul de cădere.

De când a fost diagnosticată, Dion a primit tratament pentru simptomele sale. „Nu am învins boala, deoarece este încă în mine și va fi întotdeauna", a declarat Dion pentru Vogue France în aprilie. „Cinci zile pe săptămână fac terapie sportivă, fizică și vocală. Îmi lucrez degetele de la picioare, genunchii, degetele de la mâini, cântatul, vocea", a dezvăluit ea.

Dion va oferi publicului o privire asupra vieții sale cu sindromul de persoană rigidă într-un nou documentar, "I Am: Celine Dion", care va fi difuzat pe Prime Video pe 25 iunie. Este pentru prima dată când îi lasă pe cei din afară să intre în casa ei.

În trailerul filmului, Dion spune: "Muncesc din greu în fiecare zi, dar trebuie să recunosc că a fost o luptă". Ea vorbește despre cât de mult îi lipsește să cânte și cât de mult îi lipsește scena și fanii ei. "Dacă nu pot să alerg, voi merge pe jos. Dacă nu pot merge, mă voi târî", spune ea printre lacrimi. "Nu mă voi opri".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×