x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Cerbul de Aur 2009: primul scandal

Cerbul de Aur 2009: primul scandal

10 Iul 2009   •   00:00
Cerbul de Aur 2009: primul scandal

Managerul interpretei Maria Radu, Mihai Mitran acuză juriul care a ales cei trei finalişti români pentru Festivalul Cerbul de Aur 2009 că este tributar sistemului "pay and win" ("plăteşti şi câştigi", din limba engleză).



"Preselecţia de anul acesta, înconjurată de aceeaşi «discreţie» cu care ne-am obişnuit s-a soldat cu eliminarea unui artist care poate sta oricând pe o scenă ca cea a festivalului de la Braşov. Juriul a considerat că solişti fără experienţă, care nu s-au remarcat niciodată prin vreo prestaţie deosebită, merită să reprezinte România", arată Mitran, într-un comunicat de presă.

Managerul şi producătorul Mariei Radu acuză juriul (care în acest an a fost format din Alexandra Cepraga ­ preşedinte, Andrei Kerestely, Petre Năstase, Titus Munteanu, Virgil Popescu, Marian Ionescu, Gabriel Cotabiţă, Ionel Tudor şi Paula Seling) că a transformat preselecţia într-o întrecere de genul "care cedează mai mult din câştigul promis". "Surse din interior ne-au spus că motivul invocat ca un argument subţire şi aberant a fost: «Piesele nu sunt tocmai bine alese»... Aberant deoarece atât «I will survive» cât şi «All this time» ­ piesa care a obţinut locul 2 la selecţia Eurovision ­ sunt piese dificile din punct de vedere vocal iar Cerbul este un concurs de interpretare, nu de creaţie. Ce vor inventa oare data viitoare...!?", se întreabă Mihai Mitran.

Finaliştii români ai Cerbului de Aur din acest an sunt Jasmine, Nadine şi The Marker.


×
Subiecte în articol: muzica