x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Charlie Gilmour, la pârnaie

Charlie Gilmour, la pârnaie

de Alex Revenco    |    21 Iul 2011   •   21:00
Charlie Gilmour, la pârnaie

Baiatul lui tata Gilmour a fost condam­nat la saisprezece luni de in­chi­soa­re, pentru participarea la demon­stra­tiile studentesti de la Londra, din decembrie 2010, cand masina din convoiul regal a fost atacata de manifestanti. El se face vinovat de aruncarea unui cos de gunoi catre Jaguarul in care se aflau Printul de Wales si Ducesa de Cornwall si pentru ca s-a urcat pe capota unui automobil al Serviciului de Securitate Regal.

S-A URCAT PE CENOTAF. Chiar daca a mai facut o nazbatie, cat el de mare – urcandu-se pe Cenotaf, monument funerar ridicat in memoria sol­da­ti­lor britanici si tragand de drapelul Ma­rii Britanii – Charlie Gil­mour (21 de ani) a fost iertat, jude­ca­torul Nicholas Price tinandu-i ur­ma­torul discurs: 'Sunt obligat sa iau in considerare ca ai avut multe avantaje ce le sunt refuzate majoritatii tinerilor care au venit in fata acestei curti. Frecventand o scoala care costa 9.000 de lire sterline pe trimestru, ar fi trebuit sa stii ca Cenotaful din Londra a fost ridicat pentru a onora eroii brita­nici morti in razboaie. Sunt ferm convins ca ai fost foarte afectat de legisla­tia privind taxe­le de invatamant, dar ceea ce ai facut a depasit cu mult un protest normal'.

ATAC LA CONVOIUL REGAL. Ta­narul, care studiaza istoria la Universitatea Cambridge, a fost arestat la domiciliu dupa acea manifestare, in timpul careia studentii britanici au protestat fata de cresterea taxelor universitare. Potrivit Daily Mail, Cambridge University nu a precizat daca Charlie va fi reprimit la cursuri dupa ce isi va fi ispasit pedeapsa. In episodul cu atacul asupra convoiului regal, automobilul in care se afla Printul Charles a fost bombardat cu diverse obiecte, murdarit cu vopsea si unul dintre geamuri a fost spart. Acest incident in care a fost implicat fiul Reginei Elizabeta a II-a, filmat de camerele de supraveghere din zona, a starnit un val de indignare in Marea Britanie.

Discuri pentru Player
Ronnie James Dio - The Ronnie James Dio Story: Mightier Than The Sword. Cele doua CD-uri contin piese inregistrate de cel mai mare vocalist heavy metal intr-o cariera de peste treizeci de ani: compozitii ELF de pe albumul de debut, 'Caroline County Ball' (1974), cele din perioadele Rainbow si Black Sabbath, inregistrari cu propriul grup, Dio, dar si cele mai recente, cu Heaven And Hell.

Bjork - Biophilia. Este un proiect multimedia ce cuprinde un album de studio, cu zece piese, o co­lectie de zece aplicatii, cate una pentru fiecare me­lodie, disponibile prin 'aplicatia-ma­ma' One Little Indian, ce va servi drept galaxie tridimensionala, repre­zentatia live Biophilia, un documentar de 90 de minute si noul site, www.bjork.com, ce foloseste ultima tehnologie HTML5.

Tori Amos - Night Of Hunters. In septembrie urmeaza sa apara primul ei album la Deutsche Grammo­phon, cel mai mare label de muzica clasica din lume. CD-ul este o colectie de can­tece ale secolului al XXI-lea, inspirate de pie­se clasice din ultimii 400 de ani. 'Una dintre temele principale explorate pe acest disc este cea a vanatorului si vanatului, fiindca ambii se regasesc in noi', a spus Tori Amos.

×
Subiecte în articol: muzica