x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica O chitară care i-a aparţinut lui Eric Clapton, vândută la licitaţie cu peste un milion de dolari

O chitară care i-a aparţinut lui Eric Clapton, vândută la licitaţie cu peste un milion de dolari

de Redacția Jurnalul    |    18 Noi 2023   •   06:20
O chitară care i-a aparţinut lui Eric Clapton, vândută la licitaţie cu peste un milion de dolari
Sursa foto: Hepta

O chitară la care a cântat artistul britanic Eric Clapton pe când făcea parte din trupa rock Cream a fost vândută cu 1,27 milioane de dolari în cadrul unei licitaţii cu tematică rock 'n' roll, informează DPA şi PA Media.

Chitara electrică Gibson SG, din 1964, a fost vândută către The Jim Irsay Collection după ce a fost vedeta licitaţiei ''Worn And Torn: Rock N Roll Iconic Guitars And Memorabilia'', desfăşurată joi seară.

Potrivit casei de licitaţii, este cea mai scumpă chitară care i-a aparţinut lui Clapton vândută vreodată la licitaţie.

Instrumentul a fost supranumit chitara ''Fool'' după ce a fost personalizat cu un desen psihedelic de artiştii olandezi Marijke Koger şi Simon Posthuma, care au format un colectiv artistic intitulat ''The Fool''.

''The Fool'' au colaborat ulterior cu mulţi alţi muzicieni faimoşi, au creat ţinutele purtate de The Beatles în timpul înregistrării ''All You Need Is Love'' şi în filmul din 1967, ''Magical Mystery Tour'', a precizat casa de licitaţii Julien's.

Clapton a primit această chitară de la George Harrison după ce trupa Cream a lansat în 1966 albumul ''Fresh Cream'' şi a fost principalul instrument la care a dezvoltat aşa-numitul ''woman tone'', care a devenit un sound influent în istoria muzicii rock, a adăugat casa de licitaţii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: chitara eric clapton licitaţie