x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Circa 280 de jurnalişti acreditaţi la Festivalul Enescu

Circa 280 de jurnalişti acreditaţi la Festivalul Enescu

de Maria Sârbu    |    26 Aug 2013   •   20:06
Circa 280 de jurnalişti acreditaţi la Festivalul Enescu
Sursa foto: Andreea Alexandru/Mediafax
La 1 septembrie începe la Bucureşti ediţia a XXI-a a marelui eveniment muzical
Biroul de Presă al Festivalului Internaţional “George Enescu” funcţionează, începând de luni, 26 august, şi până la 28 septembrie inclusiv, la Sala Palatului. Dat fiind marele interes al mass-mediei pentru acest prestigios eveniment muzical, organizatorii au considerat necesară o întâlnire cu jurnaliştii chiar în ziua deschiderii Biroului de Presă, oferindu-se informaţii noi despre modul de colaborare, despre prezenţa la concerte, despre site-ul festivalului.

Directorul de Comunicare, Oana Marinescu, a spus că în acest an sunt acreditaţi aproximativ 200 de jurnalişti din România şi peste 70 de jurnalişti străini, care reprezintă prestigioase mijloace de informare în masă din lume.
În spaţiul rezervat jurnaliştilor la Sala Palatului există WIFI gratuit. Totodată, ei vor primi agenda zilei în fiecare dimineaţă.
Site-ul Festivalului, www.festivalenescu.ro, va fi actualizat constant. Acesta a fost gândit pentru a oferi informaţie de actualitate, dar şi prezentări ale artiştilor şi formaţiilor care vor concerta.

Jurnaliştilor li s-a adus la cunoştinţă că trebuie să respecte regulile stabilite, conform standardelor de organizare a unui festival internaţional de muzică clasică. În caz contrar poate fi retrasă acreditarea.

Jurnaliştii acreditaţi au acces la concertele de la Sala Mare a Palatului, dar accesul lor la concertele de la Ateneul Român şi de la Opera Naţională Bucureşti este organizat altfel: va putea intra la un concert un singur reporter/ redactor pentru fiecare organizaţie media. Redacţia va trebui să anunţe în prealabil persoana desemnată să participe la eveniment, prin e-mail adresat Biroului de Presă.

Concertele din Festival vor fi înregistrate integral de Televiziunea Română. La Sala Mare a Palatului, toate televiziunile au dreptul să înregistreze cadre la începutul concertelor, maxim cinci minute, din spaţiul indicat de organizatori, la concertele de deschidere şi de închidere. Operatorii sunt rugaţi să nu aducă trepied pentru filmări. Pentru Ateneul Român şi Opera Română, nu va fi permis în sala de concerte accesul altor operatori decât ai TVR, din cauza spaţiului restrâns. Televiziunile pot lua cadre de la evenimentele din Piaţa Festivalului, fără să aibă dreptul de a înregistra integral pentru retransmitere a concertelor din acest spaţiu.

De notat că fotografii acreditaţi au acces la concertele de deschidere şi de închidere de la Sala Mare a Palatului, în baza acreditărilor uninominale, cu respectarea următoarelor reguli: vor folosi aparate fără blitz şi silenţioase, pentru a nu perturba artiştii şi spectatorii; vor sta doar în zonele stabilite pentru fotografi, fără să se plimbe prin sală. La Ateneul Român şi la Operă va fi permis exclusiv accesul fotografilor oficiali ai Festivalului.

Conferinţa de presă privind deschiderea Festivalului “George Enescu” va avea loc la 1 septembrie, ora 17:00, la Sala Palatului, cu 2 ore şi 30 de minute înainte ca pe scena Sălii Mari să vină Staatscapelle Berlin, dirijată de Daniel Barenboim, şi Radu Lupu (la pian).


×
Subiecte în articol: Festivalul George Enescu