x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica „Classical Meets Jazz”

„Classical Meets Jazz”

de Loreta Popa    |    07 Apr 2011   •   20:22

Damian Drăghici şi violonistul Nigel Kennedy vor cânta la 8 mai în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, într-un eveniment intitulat Classical Meets Jazz.

După succesul cu „Jazz in the City”, Damian Drăghici s-a gândit că nimic nu ar fi mai inspirat ca un concert alături de unul dintre cei mai iubiţi şi cunoscuţi violonişti ai momentului, Nigel Kennedy, o combinaţie unică între muzica clasică şi muzica de jazz. Notele de pe partituri par un limbaj greu de descifrat celor neavizaţi şi ceea ce pentru cei doi muzicieni desăvârşiţi este o joacă de copii, altora li se pare imposibil. Felul în care comunică unul cu altul, cum o iau mereu şi mereu de la capăt pentru ca totul să iasă perfect pentru concertul din 8 mai te impresionează. Naiul lui Damian atinge înălţimi ameţitoare, iar vioara lui Nigel Kennedy pare vrăjită de însuşi Merlin.

„Faptul că un nume de referinţă al muzicii mondiale a acceptat invitaţia mea este foarte important”, explică Damian Drăghici, care a renunţat la a-şi serba ziua de naştere în Ame­rica, păstrându-se pentru publicul din România. Orchestraţiile lui Damian sunt de-a dreptul năucitoare şi au cucerit nenumăraţi artişti de-a lungul vremii. „Ştiu că va fi un spectacol  incredibil, pentru că l-am gândit astfel”, spune Damian Drăghici. „Classical Meets Jazz” are loc de Ziua Europei, la jumătate de an după spectacolul „Jazz in the City”, la doi ani de la închiderea proiectului „Damian & Brothers” şi la exact zece ani de la spectacolul „Damian's Fire”, care în 2001 a strâns peste 70.000 de oameni într-o megaproducţie desfăşurată în faţa Palatului Parlamentului.

Damian Drăghici revine deci în acelaşi loc alături de Nigel Kennedy, recunoscut de 25 de ani ca fiind unul dintre violoniştii cei mai de seamă ai lumii. Cei doi artişti au promis publicului câteva momente speciale, adevărate surprize, precum fragmente din George Enescu, Maria Tănase, Grigoraş Dinicu, Fănică Luca şi Georges Boulanger. Biletele au fost deja puse în vânzare în reţeaua Eventim şi online pe BestMusic.ro.

×
Subiecte în articol: muzica