x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Concert de doine și colinde cu Nicolae Voiculeț la Teatrul Național SATIRICUS. ION LUCA CARAGIALE din Chișinău

Concert de doine și colinde cu Nicolae Voiculeț la Teatrul Național SATIRICUS. ION LUCA CARAGIALE din Chișinău

de Magdalena Popa Buluc    |    06 Dec 2019   •   18:07
Concert de doine și colinde cu Nicolae Voiculeț  la Teatrul Național SATIRICUS. ION LUCA CARAGIALE din Chișinău

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău, în colaborare cu Teatrul Național „Satiricus. I. L. Caragiale” din Chișinău, organizează un concert de doine și colinde susținut de cunoscutul  naist Nicolae Voiculeț.

Evenimentul va avea loc pe data de 17 decembrie 2019, ora 18.30, în Sala mare a Teatrului Național „Satiricus. I. L. Caragiale” din Chișinău.

Programul concertului include prelucrări folclorice naționale, doine și colinde românești.

 

Nicolae Voiculeţ s-a născut la Sinaia. A urmat Liceul de Muzică „George Enescu”, studiind inițial pianul. De la vârsta de 12 ani a studiat naiul. A urmat cursurile  Academiei Naţionale de Muzică, avându-l ca profesor pe  maestrul Gheorghe Zamfir, cel care l-a recunoscut ca descendent și continuator al său. A concertat, timp de peste 35 ani, în țările Europei, în America de Nord și de Sud, în țările arabe și în Japonia, a colaborat cu orchestrele filarmonice din Viena, Stockholm, Praga etc. În 1991, Nicolae Voiculeţ a înfiinţat la Chicago, prima şcoală de nai din America, iar în 2005 a iniţiat un amplu proiect „Pledoarie pentru nai, Pledoarie pentru România”.

 

 

       

 

×
Subiecte în articol: nicolae voiculeţ