x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Concert regal la Ateneu

Concert regal la Ateneu

28 Iul 2016   •   13:13
Concert regal la Ateneu

Fundaţia Principesa Margareta a României organizează, pe 25 octombrie, la Ateneul Român, cea de-a noua ediţie a Concertului Regal caritabil, care celebrează 95 de ani de la naşterea Majestăţii Sale Regele Mihai I.

Concertul principal va fi oferit de către violonistul Roman Kim, alături de Orchestra Fundaţiei Principesa Margareta a României, dirijată de maestrul Tiberiu Soare, în scopul de strângerii de fonduri în beneficiul programului Tinere Talente. Invitatul special, Roman Kim, este, la numai 24 de ani, unul dintre cei mai apreciaţi violonişti ai lumii, comparat de critici cu Niccolo Paganini, prin prisma talentului, creativităţii şi realizărilor sale remarcabile pentru vârsta pe care o are. Kim nu este doar un virtuoz al viorii, ci şi compozitor şi inventator, reimaginând chiar maniera în care această artă se poate dezvolta în era tehnologiei.

Dirijorul orchestrei de tineri muzicieni şi bursieri Tinere Talente este maestrul Tiberiu Soare, unul dintre cei mai valoroşi şi cunoscuţi dirijori din tânăra generaţie. Îşi desfaşoară activitatea muzicală ca dirijor din anul 1999, lucrând alături de orchestrele a numeroase filarmonici şi teatre de operă din ţară şi participând la turnee în Suedia, Israel, China, Germania sau Elveţia pe lângă activitatea sa bogată pe scena Sălii Radio şi în alte săli de concert şi teatre lirice din ţară.

Fondurile strânse la Concertul Regal caritabil vor sprijini programul Tinere Talente - ediţia 2017. O nouă generaţie de artişti din toată ţara, cu vârsta între 14 şi 24 de ani, va putea aplica pentru obţinerea unei burse în luna decembrie a acestui an. Juriul de specialitate îi va selecta pe cei mai promiţători tineri din domeniul muzicii clasice şi cel al artelor plastice.

În ultimii ani, peste 200 de tineri artişti plastici şi muzicieni au reuşit performanţe extraordinare după ce au fost sprijiniti prin burse de studiu, mentorat şi promovare

Muzicienii vor cânta sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare

×