x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Concertele Bon Jovi din China anulate pe considerente politice

Concertele Bon Jovi din China anulate pe considerente politice

10 Sep 2015   •   21:54
Concertele Bon Jovi din China anulate pe considerente politice

Primele concerte în China ale lui Bon Jovi, care trebuiau să se desfăşoare în luna septembrie, au fost anulate din motive încă neconfirmate, a anunţat compania care se ocupă de promovarea turneului, scrie UPI.com.

AEG China a anunţat miercuri pe reţeaua digitală Weibo adresând scuzele companiei pentru neplăcerile cauzate fanilor.

Jon Bon Jovi şi trupa sa trebuiau să susţină concertele în perioada 14-17 septembrie în Shanghai şi la Beijing. Anularea concertelor ar putea avea legătură cu simpatiile politice din trecut ale membrilor trupei, ceea ce ar fi deranjat acum Ministerul chinez al Culturii. O sursă apropiată grupului a declarat pentru cotidianul american Washington Post că prezenţa unor cadre cu Piaţa Tianamen, în videoclipul din 2009 al piesei 'We Weren't Born to Follow', precum şi o reprezentaţie a trupei în care au folosit un portret al liderului tibetan Dalai Lama ar fi deranjat administraţia de la Beijing.

Bon Jovi înregistrase în dialectul clasic mandarin melodia "The Moon Represents My Heart" tocmai pentru a marca desfăşurarea turneului în China

Trupa Maroon 5 şi cunoscuta artistă Taylor Swift au întâmpinat probleme în această vară cu autorităţile chineze. Maroon 5 şi-a anulat spectacolele în China pe fondul speculaţiilor privind participarea bateristului Jesse Carmichael la petrecerea aniversară din iulie a zilei de naştere a liderului tibetan Dalai Lama.

În ce o priveşte pe Taylor Swift, vânzarea albumului artistei '1989' a întâmpinat probleme pe piaţa chineză, din cauza numelui acestui album care face trimitere la protestele din 1989 din piaţa Tianamen.

Bon Jovi şi trupa sa vor începe la 11 septembrie turneul Bon Jovi Live!, prima reprezentaţie fiind susţinută în capitala Indoneziei, Jakarta.

×