x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Cristian Măcelaru a condus Orchestra Națională a Franței în spectacolul de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris

Cristian Măcelaru a condus Orchestra Națională a Franței în spectacolul de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris

de Magdalena Popa Buluc    |    30 Iul 2024   •   12:00
Cristian Măcelaru a condus Orchestra Națională a Franței în spectacolul de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris

Dirijorul Cristian Măcelaru s-a aflat la pupitrul Orchestrei Naționale a Franței, în cadrul spectacolului ce a marcat deschiderea celei de-a 33-a ediții a Jocurilor Olimpice de Vară, organizată anul acesta la Paris.

Cabrillo, condus de dirijorul Cristian Măcelaru

 

Între 29 iulie şi 11 august 2024, se desfăşoară Festivalul de Muzică Contemporană Cabrillo, cel mai longeviv proiect dedicat muzicii contemporane în Statele Unite ale Americii, fondat în anul 1963. Din 2017, director muzical și dirijor principal al seriei de evenimente este dirijorul român Cristian Măcelaru. Iar în trecut, festivalul i-a avut ca directori artistici pe Marin Alsop, John Adams, Dennis Russel Davies sau Aaron Copland.

Aflată la cea de-a 62 ediţie, seria găzduită de Civic Auditorium din Santa Cruz cuprinde concerte, work-shopuri, forumuri şi repetiţii cu public.

În primul concert al ediţiei, vineri 2 august 2024, Cristian Măcelaru va dirija Orchestra Festivalului, în lucrări de Vivian Fung, Helen Grime, Nina Young şi Karim Al-Zand.

 

 Cristian Măcelaru este director muzical al Orchestrei Naționale a Franței din anul 2020. Este totodată director muzical al Festivalului de muzică contemporană „Cabrillo”, iar în stagiunea 2025-2026, muzicianul va începe un mandat de patru ani ca director muzical al Orchestrei Simfonice din Cincinnati.

 

×