x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Cristofor Aldea Teodorovici: "Vreau să dăruiesc o muzică optimistă"

Cristofor Aldea Teodorovici: "Vreau să dăruiesc o muzică optimistă"

de Roxana Ioana Ancuta    |    04 Iul 2009   •   00:00
Cristofor Aldea Teodorovici: "Vreau să dăruiesc o muzică optimistă"
Sursa foto: /Jurnalul Naţional

Din două inimi gemene s-a născut o stea: Cristofor Aldea Teodorovici. Un tânăr, de nici 30 de ani, care a moştenit sensibilitatea sufletului părinţilor săi, Doina şi Aldea Teodorovici, şi dragostea de a cânta pentru oameni. "Cu toate că s-a întâmplat tragedia cu părinţii mei, vreau să-i fac pe cei din jur să se bucure de toate culorile astea ale vieţii..."



Înzestrat cu mult talent, Cristi, cum îşi spune printre prieteni, vrea să cucerească românii cu muzica lui. Deşi, deocamdată, lansarea acestuia pe piaţa muzicală din ţară este la nivel de proiect, Cristofor speră ca în momentul în care creaţiile sale vor ajunge în casele românilor, să-i cucerească şi să fie pe sufletul lor.

Probabil că maniera în care Cristi cântă (mai corect spus, genul muzical pe care-l abordează) i-ar surprinde pe mulţi şi asta prin prisma faptului că muzica pe care părinţii săi deosebiţi au dăruit-o tuturor avea pulbere de stele şi sensibilitate sacră. Era o muzică a profunzimilor care purifica. Muzica lui este una care face inima să-şi intensifice ritmul. Prins în mai multe proiecte, acesta se împarte, pe de-o parte, între muzica underground şi cea disco. "Pe genul acesta, underground, care e un fel de muzică electronică, cu unele influenţe de jazz, soul, funk, tocmai am lansat un vinil în Germania. Ştiu că vinilul şi-a pierdut în ziua de azi popularitatea, în toată lumea, însă acest disc, pe care l-am realizat împreună cu un prieten din Moscova, a venit ca o propunere din partea casei de discuri de acolo". Pentru proiectul de muzică dance lucrează împreună cu fiul compozitorului Nicolae Caragea, Ionuţ. "Este un ritm foarte melodic, ceva mai comercial. Încercăm să mergem chiar spre stilul disco. Totuşi, stilul cu care doresc să mă lansez în toamnă, aici, în România, este unul ŕ la Tom Jones şi Frank Sinatra, un fel de muzică uşoară cu elemente soul. Părerea mea este că un muzician trebuie să se regăsească în mai multe stiluri muzicale, pentru că, aşa cum spunea şi Stevie Wonder, nu are importanţă ce muzică voi face, importante sunt deschiderea sufletului meu pentru oameni şi bucuria pe care vreau să le-o transmit".

FAN MICHAEL
Interesant este că acela care l-a influenţat, indirect, în decizia de a face muzică a fost Michael Jackson. "De mic am ascultat muzicieni precum Michael Jackson şi Phil Collins. Datorită lui Michael mi s-a deschis, de fapt, apetitul pentru muzică. El mi-a indus cel mai mult dragostea pentru o muzică foarte optimistă, plină de viaţă şi de lumină. Este ceea ce doresc să reflect şi eu în muzica mea, pentru că, la rândul meu, sunt o persoană foarte deschisă. Chiar dacă am avut multe tragedii în viaţă, parcă mi se pare că oamenii care au avut de înfruntat multe dificultăţi, reflectă o muzică mult mai luminoasă şi mai fericită." În momentul de faţă, Cristofor a reuşit să pătrundă pe piaţa muzicală din Rusia, acolo unde cântă muzică de club. Cristofor Aldea a absolvit Conservatorul, la secţia clasic-canto. "Îmi place mult şi muzica clasică. Poate, sufletul meu cere puţin şi din dramatismul ruşilor. Îmi place mult Rahmaninov, dar şi Enescu, în egală măsură."

Este un adept al stilului vintage şi un mare colecţionar de cravate, numărul acestora depăşind 200 de bucăţi.

×
Subiecte în articol: arte muzica