x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Darurile din dragoste sunt rare în vreme de criză. Muzichii între amici, pentru fete, doamne, domnişoare şi gagici

Darurile din dragoste sunt rare în vreme de criză. Muzichii între amici, pentru fete, doamne, domnişoare şi gagici

de Dana Andronie    |    04 Feb 2013   •   20:24
Darurile din dragoste sunt rare în vreme de criză. Muzichii între amici, pentru fete, doamne, domnişoare şi gagici
Sursa foto: Alexandra Pandrea/Intact Images

Florin Chilian, Mihai Mărgineanu, Adrian Naidin şi Radu Iacoban vor urca pentru prima oară pe aceeaşi scenă, la Sala Palatului, pe 6 martie. Cei patru cavaleri şi-au dat întâlnire pe scenă, pentru un proiect care se află la graniţa dintre muzici, la graniţa dintre sunet şi cuvânt, dintre folk, world music şi etno-jazz. “Sunt muzichii între amici, pentru fete, doamne, domnişoare şi gagici. Şi, n-o să credeţi, cântăm într-o limbă care îngrozeşte «colegii»: în limba română!”, spune Florin Chilian. Având în vedere ce personaje joacă în povestea “Dar din Dragoste”, va fi o seară fără artificii tehnice, o seară de firesc şi de normal, aşa cum nu mai este la modă. “Va fi un concert de la prieteni cu şi pentru prieteni. Şi poate doar puţin mai mult pentru prietene! – mai spune Chilian. Un cadou, un dar din suflet. E criză, iar daruri din suflet se găsesc din ce în ce mai rar. Va fi un concert normal, pentru cei care n-au uitat ce-i aia.”

În sala de repetiţii, cei patru experimentează de zor, adăugând folkului puţin jazz, rock sau muzică clasică, dialoghează şi interferează, trecând prin propriile experienţe şi întâlniri muzicale, pentru a se regăsi pe tărâmul iubirii.

Pentru cei fericiţi sau pentru cei care încă mai speră!
Angrenat, alături de Marius Manole, într-o “Piesă deşănţată”, pe un text al Liei Bugnar, Radu Iacoban admite partitura seducătorului, într-o companie pe care o apreciază. “Îl cunosc pe Florin Chilian încă de pe vremea în care Casa Eliad era loc de întâlnire şi de cântări pentru mai toţi marii artişti de la Bucureşti. L-am admirat de atunci, dar nu mi-am imaginat că vom fi împreună vreodată într-un proiect de asemenea amploare”, mărturiseşte Radu Iacoban, unul dintre rebelii noului val, un actor plin de forţă, experimental, inspirat, inovator. A întâlnit pe platouri nume sonore ale cinematografiei mondiale, cum ar fi Andy Garcia. Sensibil rostitor de versuri, simte într-o manieră foarte personală muzica şi ritmul cuvintelor, pe care le reinventează apoi în cele mai ingenioase şi impredictibile sensuri.

“Frumos luceşte bărbatul din neputinţa de a naşte” – spunea marele poet Nichita Stănescu. “Pentru cele mai frumoase fiinţe de pe pământ, frumos lucim noi, bărbaţii, cântând depre iubire, cântându-le lor, celor ce ne-au născut, celor ce încă nu ne-au născut” – declară Adrian Naidin, care va străluci alături de ceilalţi trei cavaleri pe scena Sălii Palatului, pe 6 martie, de la ora 20:00.

Biletele sunt disponibile online, pe www.myticket.ro, www.iabilet.ro sau bilete.ro şi în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro, la Casieria Palatului Naţional al Copiilor din Bucureşti şi la Casieria din staţia de Metrou Unirii 1 din Bucureşti.

Cine ar fi crezut vreodată că Florin Chilian, Mihai Mărgineanu, Adrian Naidin şi Radu Iacoban vor realiza împreună un spectacol, “pentru îndrăgostiţi, dar mai ales pentru cei care încă nu iubesc, pentru cei fericiţi sau pentru cei care încă mai speră”?! Am trăit s-o vedem şi pe-asta şi ar fi păcat să ratăm “Dar din Dragoste”!
_________________________
“Va fi un concert de la prieteni cu şi pentru prieteni. Şi poate doar puţin mai mult pentru prietene! Un cadou, un dar din suflet. E criză, iar daruri din suflet se găsesc din ce în ce mai rar. Va fi un concert normal, pentru cei care n-au uitat ce-i aia”
Florin Chilian

×