x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Deathstars din Suedia la ARTmania Festival

Deathstars din Suedia la ARTmania Festival

de Alex Revenco    |    24 Mai 2012   •   16:49
Deathstars din Suedia la ARTmania Festival

Binecunoscute in randul pasionatilor de gen, formatiile Deathstars- industrial/gothic metal, Suedia (foto) si Poets of The Fall- rock metal, Finlanda, vin pentru prima data in Romania sI se alatura celorlalte trupe confirmate deja la ARTmania Festival 2012, Die Toten Hosen, Epica, Delain si Trail of Tears. Infiintat in anul 2000, grupul Deathstars

a fost influentat de Kiss, de unde a preluat ideea machiajului, mai horror insa decat 'originalul'. Cu versuri pesimiste sI o muzica aspra Deathstars s-a remarcat in 'zona metal', cantand pe aceeasi scena cu Cradle Of Filth, Korn sau Rammstein. Formatia este alcatuita din Whiplasher Bernadotte (voce), Nightmare Industries (chitara, keyboards), Skinny Disco (bass, backing vocals), Cat Casino (chitara) sI Vice (tobe), avand la activ trei albume: Synthetic Generation (2002), Termination Bliss (2006) sI Night Electric Night (2009). Formatia suedeza va canta la ARTmania vineri, 10 august sI cu siguranta . energia muzicii va cuceri publicul din Sibiu la fel cum hiturile "Blitzkrieg', "Death Dies Hard' sau "Cyanide' au convins deja Occidentul.

Festivalul de la Sibiu s- a consacrat pe parcursul celor sase ani de la infiintare, promovand artisti din aria goth metalului si a altor genuri din zona metal, extinzandu-si plaja de acoperire catre heavy metal, punk sau modern rock. Muzica reprezinta laitmotivul festivalului, fiind insa urmata indeaproape de artele vizuale, in special de fotografie si de pictura. Alaturi de 'aliatii' sai de incredere si de gazdele evenimentului, ARTmania a devenit un brand consacrat la nivel international datorita programului extrem de interesant dar sI pentru ca are loc in Sibiu, una dintre cele mai frumoase cetati medievale din Europa de Est. Inca de la prima editie, din iulie 2006, festivalul ARTmania este sprijinit de Primaria Municipiului Sibiu.

×
Subiecte în articol: muzica