x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica "Diva desculţă" revine în România

"Diva desculţă" revine în România

de Ema-Augusta Banu    |    15 Oct 2010   •   00:00
"Diva desculţă" revine în România

După ce a suferit în luna mai o operaţie pe cord deschis, Cesaria Evora e acum pregătită să urce pe scenă. Ba mai mult, celebra cântăreaţă din Insulele Capului Verde a declarat că e gata să facă flic-flac-uri şi salturi înapoi, dacă va fi nevoie.

Artista a revenit în România şi va concerta la 15 octombrie la Sala Sporturilor din Braşov şi la 18 oc­tom­brie, la Sala Palatului din Bucureşti. În semn de recu­noş­tin­ţă, Pri­mă­ria Municipiului Bu­cu­reşti i-a oferit, în cadrul unei conferinţe de presă, titlul de Ambasador Onorific al Capitalei.

La  eveniment, "Diva desculţă" a afirmat că obiş­nuieşte să cânte astfel deoarece de mică nu i-au plăcut pantofii, ea adăugând că pentru a înţelege acest lucru este necesară o vizită în Insulele Capului Verde unde oamenii sunt foarte săraci. Prin urmare, gestul ei este un semn de solidaritate cu femeile şi copiii defavorizaţi din ţara sa, despre ale căror suferinţe cântă. "Prin muzică încerc să transmit toată dragostea mea faţă de oameni" a mai afirmat Cesaria Evora. Şi cine oare n-are nevoie de dragoste?

Spectacolele din octombrie fac parte din turneul de promovare a celui mai recent album al artistei, "Nha Sentimento". Lansat în 2009, discul  cuprinde 14 piese emo­ţi­o­nante, cu teme profunde, în care bucuria de a trăi învinge tristeţea şi regretul.

×
Subiecte în articol: muzica