x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica UPDATE: Prince, unul dintre cei mai importanți artiști contemporani, a încetat din viață la vârsta de 57 ani

UPDATE: Prince, unul dintre cei mai importanți artiști contemporani, a încetat din viață la vârsta de 57 ani

21 Apr 2016   •   20:13
UPDATE: Prince, unul dintre cei mai importanți artiști contemporani, a încetat din viață la vârsta de 57 ani

UPDATE: Informaţia nu a fost confirmată de poliţia locală, care a efectuează o anchetă la reşedinţa starului din Minnesota, precizează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al vedetei a confirmat, însă, decesul pentru Associated Press, citat de AGERPRES.

 

Știrea inițială: Renumitul artist, cunocut sub numele de  Prince, ar fi murit în cursul zilei, la varsta de 57 de ani, relatează TMZ.


Trupul neînsuflețit al artistului a fost descoperit în locuința sa din Paisley Park, Minnesota.


Mai multe surse apropiate cântărețului ar fi confirmat pentru TMZ că artistul a decedat.


Cântărețul, pe numele său real Prince Rogers Nelson, a avut nevoie de asistență medicală de urgență pe 15 aprilie, atunci când a fost nevoie ca avionul său să aterizeze în Illinois, însă a doua zi acesta și-a făcut apariția la un concert unde i-a asigurat pe fani că se simte bine. Apropiați ai lui Prince le-ar fi spus jurnaliștilor americani că acesta se lupta cu o gripă.

Prince şi-a lansat primul album, "For You", în 1978 şi a devenit un superstar internaţional în 1982, cu LP-ul "1999". În cariera sa a obţinut 7 premii Grammy, iar interpretarea sa din pauza Finalei Campionatului de Fotbal American Super Bowl din 2007 a fost caracterizată drept una dintre cele mai bune performanţe live din toate timpurile. Albumele sale s-au vândut în peste 100 de milioane de exemplare.

De asemenea, Prince este laureatul unui premiu Oscar pentru cea mai bună compoziţie originală cu hitul său "Purple Rain" în 1985.

Prince a fost căsătorit de două ori. Prima oară cu o dansatoare din formaţia sa, Mayte Garcia, de care a divorţat în 2000. Apoi s-a căsătorit cu Manuela Testolini, de care s-a despărţit în 2006.

Din anul 2004, numele lui Prince figurează în Rock 'n' Roll Hall of Fame. La finalul ceremoniei de atunci, el a oferit o interpretare memorabilă a piesei The Beatles "While My Guitar Gently Weeps".

În cariera sa de excepţie, care se întinde pe mai mult de 37 de ani, muzicianul a înregistrat 20 de albume de studiou şi 4 albume live. De asemenea, a mai scos patru albume alături de formaţia sa, The New Power Generation.

 

×
Subiecte în articol: prince prince rogers nelson