x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Doliu in lumea rockului. Liderul unei trupe legendare a MURIT. Aflase că are cancer în urmă cu 2 zile

Doliu in lumea rockului. Liderul unei trupe legendare a MURIT. Aflase că are cancer în urmă cu 2 zile

29 Dec 2015   •   08:27
Doliu in lumea rockului. Liderul unei trupe legendare a MURIT. Aflase că are cancer în urmă cu 2 zile

Ian Fraser „Lemmy” Kilmister, liderul formaţiei britanice Motorhead, a încetat din viaţă la vârsta de 70 de ani, scrie în ediția de aseară The Guardian. Muzicianul aflase cu puţin timp în urmă că are cancer, informeaza ziuadeconstanta.


Legendarul rocker, cântăreț și basist al trupei, unul dintre marii supraviețuitorii ai rock'n roll-ului a fost diagnosticat cu cancer sâmbătă, precizează agenția France Presse. El atribuia deosebita sa longevitate printre artiști prin faptul că nu a consumat heroină.

"El a aflat la 26 decembrie că suferă de aceasta boală, rămânând acasă cu jocul său video preferat în compania familiei sale", a relatat grupul pe pagina de socializare.

Lemmy a fost celebru pentru darea la maximum întotdeauna a amplificatoarelor, pentru poziționarea microfonului deasupra capului, astfel încât trebuia să cânte privind în sus și pentru cântecele sale zgomotoase cum este clasica piesă a formației 'Motorhead' intitulată "Ace of Spades", amintește agenția Reuters.

Înainte de a intra în grupul 'Motorhead' la mijlocul anilor 1970, el a cântat în formația 'Hawkwind'

Lemmy a trăit la Los Angeles și a fost o persoană controversată din cauza colecției sale de obiecte din epoca nazistă, notează agenția DPA.



Trupa Motorhead le-a spus fanilor pe Facebook să bea câteva pahare și să: „Continuați să sărbătoriți viața pe care și acest om minunat (Lemmy n.r) o sărbătorea cu atât patos. Asta este exact ce și-ar fi dorit și el.”.

 
There is no easy way to say this…our mighty, noble friend Lemmy passed away today after a short battle with an extremely...

Posted by Official Motörhead on 28 Decembrie 2015



Lemmy Kilmister a fondat Motorhead în 1975, şi a fost vocea, basistul şi compozitorul formaţiei. Trupa este considerată una dintre cele mai importante ale rock-ului britanic din anii '70 şi '80, şi a lansat 23 de albume de studio. Viitorul formaţiei este, în prezent, incert, pentru că şi toboşarul său, Phil Taylor, a încetat din viaţă anul acesta. Motorhead a cântat şi la Bucureşti, în 2012, în cadrul OST Fest.

Lemmy Kilmister a murit la numai o lună și jumătate după decesul mai tânărului său coleg de trupă Philthy Animal" Phil Taylor, fostul toboşar al trupei Motörhead. Acesta a decedat la 11 noiembrie, la vârsta de 61 de ani.

Phil Taylor, originar din Chesterfield, a cântat în trupa britanică vreme de 14 ani, alături de Eddie Clarke şi de solistul Ian "Lemmy" Kilmister. 

Motorhead - Overkill (live) Full HD

×
Subiecte în articol: cancer Lemmy Kilmister Motorhead