x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Doliu in muzica internationala! Scott Weiland, fostul solist al trupelor Stone Temple Pilots şi Velvet Revolver a încetat din viaţă

Doliu in muzica internationala! Scott Weiland, fostul solist al trupelor Stone Temple Pilots şi Velvet Revolver a încetat din viaţă

04 Dec 2015   •   11:49
Doliu in muzica internationala! Scott Weiland, fostul solist al trupelor Stone Temple Pilots şi Velvet Revolver a încetat din viaţă

Scott Weiland, fostul solist al trupei grunge Stone Temple Pilots şi al supergrupului Velvet Revolver, construit pe scheletul formaţiei Guns N 'Roses, a încetat din viaţă joi, 3 decembrie, la vârsta de 48 de ani, conform unei informaţii publicate pe pagina sa de Facebook, transmite DPA.

Weiland a murit în somn, în autobuzul de turneu, în statul american Minnesota. Scott Weiland susţinea o serie de concerte alături de noua sa formaţie, The Wildabouts. Managerul său, Tom Vitorino, a confirmat decesul pentru New York Times.

Cu un sound distinct, formaţia Stone Temple Pilots, alături de alţi giganţi ai grunge-ului, precum Nirvana, Soundgarden, Pearl Jam sau Alice in Chains, au definit peisajul muzical rock al ultimului deceniu din secolul trecut.

Cel de-al doilea album al formaţiei, "Purple", a ocupat încă de la lansarea din iunie 1994 primele locuri în clasamentele de specialitate. Stone Temple Pilots a câştigat şi un premiu Grammy în 1994 pentru piesa "Plush".

Weiland a avut o a doua şansă la succes la începutul anilor 2000 când a devenit solistul formaţiei Velvet Revolver din a cărei componenţă mai făceau parte chitaristul Slash, basistul Duff McKagan şi bateristul Matt Sorum (ex-Guns N' Roses), precum şi chitaristul Dave Kushner, (ex-Wasted Youth).

Scott Weiland nu şi-a ascuns niciodată problemele pe care le-a avut cu drogurile, în special heroina. O fire timidă, retrasă, el recunoştea într-un interviu că nu ar avea curaj să urce pe scenă fără să fie drogat. În 2011 Weiland mărturisea pentru revista Rolling Stone că a avut mereu "o mare tristeţe în suflet". 

×
Subiecte în articol: Scott Weiland