x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Doliu in rock-ul mondial. Glenn Frey, unul dintre fondatorii grupului Eagles, a murit la 67 de ani

Doliu in rock-ul mondial. Glenn Frey, unul dintre fondatorii grupului Eagles, a murit la 67 de ani

19 Ian 2016   •   07:45
Doliu in rock-ul mondial. Glenn Frey, unul dintre fondatorii grupului Eagles, a murit la 67 de ani
Sursa foto: nelsonpeng/Getty Images/iStockphoto

Glenn Frey, unul dintre fondatorii şi chitarist al grupului rock american Eagles, cunoscut în întreaga lume pentru piesa de titlu "Hotel California", a murit luni la 67 de ani, a anunţat trupa, informează Reuters şi AFP.

"Cu mare durere anunţăm moartea camaradului nostru, fondator al Eagles, Glenn Frey, la New York luni", a scris grupul pe site-ul său web.

Glenn Frey a murit ca urmare a mai multor boli, inclusiv artrită reumatoidă şi pneumonie, potrivit Eagles.

"Suntem în stare de şoc şi tristeţe profundă", a adăugat Don Henley, un alt membru al grupului, într-un comunicat.

Eagles, grupul condus de Don Henley, vocalist şi baterist, şi Glenn Frey, chitarist, a dominat topurile americane în anii 1970 cu hiturile 'Take It Easy', 'One of These Nights' şi 'Hotel California'.

Din cauza problemelor de sănătate ale lui Glenn Frey, grupul a amânat în decembrie o apariţie publică pentru a primi o prestigioasă recompensă de la Centrul Kennedy încoronând cariera lor artistică.

Frey, născut la Detroit, şi bateristul şi vocalistul Henley au co-fondat Eagles în 1971 la Los Angeles după ce au acompaniat-o pe cântăreaţa de muzică rock Linda Ronstadt, aminteşte Reuters. Trupa a intrat în 1998 în Rock and Roll Hall of Fame, panteonul rock. Eagles s-au separat în anii 1980, înainte de a se reforma în 1994. 

×