x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Duo de pian şi Stradivarius, la Palatul Bragadiru

Duo de pian şi Stradivarius, la Palatul Bragadiru

12 Sep 2015   •   11:33

Vineri, 25 septembrie, de la ora 20:00, Palatul Bragadiru găzduiește concertul extraordinar care lansează primul album semnat de violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica, “A journey into classical”.

Programul cuprinde 80 minute de muzică de cea mai bună calitate, iar acustica specială a sălii Grand Colosseum din Palatul Bragadiru oferă publicului premisele unei experiențe muzicale de excepție.

De peste 18 ani, violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica formează un duo muzical desăvârșit. Cei doi frați au înființat în Olanda o orchestră de cameră, împreună cu care au înregistrat albumul pe care se regăsesc opt lucrări celebre, semnate, printre alţii, de Paganini, Fauré și Ravel. Discul a fost conceput cu gândul că muzica clasică poate fi cu adevărat accesibilă tuturor celor care iubesc frumosul.

Răzvan Stoica este unul dintre cei mai importanți tineri muzicieni europeni ai momentului. Tehnica excepțională și pasiunea interpretării au atras admirația publicului și a criticilor din întreaga lume. Din 2009, Răzvan cântă la o vioară Antonius Stradivarius datată din anul 1729, pe care a câștigat-o prin competiția de prestigiu “Strad prize” de la Salzburg.

×