x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Elena de la Mandinga: Am avut o scurtă reacţie de şoc când am realizat că nu mai aud nimic în cască (VIDEO)

Elena de la Mandinga: Am avut o scurtă reacţie de şoc când am realizat că nu mai aud nimic în cască (VIDEO)

23 Mai 2012   •   05:44
Elena de la Mandinga: Am avut o scurtă reacţie de şoc când am realizat că nu mai aud nimic în cască (VIDEO)

Membrii formatiei Mandinga isi propun sa faca un spectacol perfect in finala Eurovision, la Baku, in Azerbaidjan, iar obiectivul lor este sa ajunga intre primele cinci tari in topul final al competitiei.

Desi solista formatiei Mandinga, Elena Ionescu, a avut probleme cu casca, reprezentanta Romaniei, care a participat in concurs cu piesa "Zaleilah", a reusit sa treaca cu bine de semifinala.

"Daca la toate repetitiile de pana acum nu am avut probleme tehnice, am avut parte de asa ceva tocmai in direct, in timpul semifinalei. Din fericire, Elena este o foarte buna profesionista si o artista excelenta si a reusit sa faca fata situatiei", a declarat Alex, unul dintre membrii trupei Mandinga.

La randul sau, Elena a explicat ce se intampla atunci cand casca nu mai functioneaza: "Este ca atunci cand conduci o masina cu geamurile aburite. Se vede ceva, dar totusi, daca nu cunosti foarte bine drumul, faci usor un accident. Asa a fost si pentru mine pe scena. Noroc ca stim foarte bine piesa si ca exista o comunicare perfecta intre mine si baieti, pentru ca am reusit sa facem fata unui moment delicat. Am avut o scurta reactie de soc in momentul in care am realizat ca nu mai aud nimic in casca. Pentru cei care nu sunt familiarizati cu scena, asta inseamna ca este aproape imposibil sa te sincronizezi cu piesa si colegii de scena, bazandu-te doar pe ecoul care vine din sala. Totusi, noi am reusit sa trecem peste acest moment, sa ducem piesa pana la capat si, cu ajutorul telespectatorilor si al juriului de specialitate, sa reprezentam Romania in finala Eurovision".

La randul sau, Omar a precizat ca toate tarile participante au trupe foarte bune in concurs. "Nu vrem sa comentam ce au facut ceilalti pe scena. Noi vrem sa ne concentram asupra show-ului nostru si in finala sa oferim tot ceea ce Mandinga are mai bun".

In ceea ce priveste planurile pentru marea finala, de sambata, membrii trupei Mandinga si-au propus sa faca "un spectacol perfect". "Obiectivul nostru este sa ajungem intre primele cinci tari. Desigur, ne dorim sa castigam Eurovision. Am muncit si muncim mult pentru asta. Am venit aici sa-i facem mandri pe romani si fix asta vom face si pe 26 mai", a spus Alex.

Elena a mai spus ca Eurovision este un concurs complex si greu, din care cei de acasa cunosc doar 10%. "Este foarte multa munca in spate si un program incarcat, de care daca nu te tii iesi imediat din joc. E dificil sa spun ca ceva a fost mai dificil decat altceva. Participarea la Eurovision este o ocazie speciala, pentru care le multumim celor de acasa ca ne-au acordat-o. Avem increderea romanilor si sprijinul lor, asa ca nu ne permitem sa aratam cu degetul ceva. Ne dorim ca totul sa fie perfect si fiecare dintre noi, din Mandinga, dar si din echipa TVR, da tot ceea ce are mai bun pentru ca Romania sa fie reprezentata exemplar la Eurovision", a spus cantareata, potrivit Mediafax.

Totodata, Elena le multumeste fanilor ca sustin Mandinga si le dau membrilor trupei atata energie. "Impreuna mergem la castig in finala Eurovision!", a mai spus ea.

Cele 18 tari care au evoluat in prima semifinala Eurovision, marti, pe scena Crystal Hall de la Baku, au fost, in ordinea intrarii in concurs: Muntenegru, Islanda, Grecia, Letonia, Albania, Romania, Elvetia, Belgia, Finlanda, Israel, San Marino, Cipru, Danemarca, Rusia, Ungaria, Austria, Moldova si Irlanda.

In afara de Romania, in semifinala de marti s-au mai calificat Moldova, Islanda, Ungaria, Danemarca, Albania, Cipru, Grecia, Rusia, Irlanda.

Cei 10 finalisti au fost desemnati pe baza votului telespectatorilor si a votului unui juriu de specialitate, in egala masura.

Eurovision va continua joi, cu a doua semifinala, cand vor concura, in ordinea tragerii la sorti: Serbia, Macedonia, Olanda, Malta, Belarus, Portugalia, Ucraina, Bulgaria, Slovenia, Croatia, Suedia, Georgia, Turcia, Estonia, Slovacia, Norvegia, Bosnia si Hertegovina, Lituania.

Tarile calificate direct in finala sunt Marea Britanie, Franta, Italia, Azerbaidjan, Spania si Germania. Finala concursului Eurovision va avea loc sambata, de la ora 22.00 (ora Romaniei).

×