x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica EUROPAfest 29, o poveste de succes Gala - cel mai așteptat eveniment al festivalului

EUROPAfest 29, o poveste de succes Gala - cel mai așteptat eveniment al festivalului

de Magdalena Popa Buluc    |    09 Iul 2022   •   15:47
EUROPAfest 29, o poveste de succes  Gala - cel mai așteptat eveniment al festivalului

EUROPAfest, singurul festival din Europa ce reunește patru genuri muzicale – jazz, blues, pop și clasic, se apropie de finalul ediției cu numărul 29.  Gala EUROPAfest va avea loc astăzi, 9 iulie, la Sala Auditorium - MNAR, începând cu ora 20:00. Cele mai bune trupe „crème de la crème” din festivalul de jazz vor oferi un regal muzical.

O vorbă cântată la saxofon, un gând șoptit la chitară, o amintire transpusă la pian, sunete de contrabas sau percuție au spus povestea EUROPAfest. Timp de nouă zile, festivalul a adus muzică bună în București, scenele sale găzduind artiști din toate colțurile lumii. Ritmuri variate din 23 de țări, concerte pline de energie și originalitate care au captivat audiența, prieteniile legate între participanți, poveștile depănate în timpul concertelor și jam session-uri neașteptate au definit ediția cu nr. 29 a festivalului.

Agenda bogată a oferit seri de neuitat pentru un public heterogen, incluzând: Opening Gala Concert, concerte de jazz și pop, recitaluri de muzică clasică, workshopuri de jazz, jam sessions.

 

Concertul de pe 9 iulie încheie seria evenimentelor EUROPAfest 29 printr-o seară dedicată excelenței muzicale. Marele Premiu al festivalului va fi disputat în direct, în fața spectatorilor, în cadrul Galei EUROPAfest. Vino și alege-ți trupa favorită sau bucură-te de o atmosferă 100% jazzy! Vei asculta Dons Trio | Danemarca, East Side Jazz Initiative | Indonezia, TangOstinato | Italia și Hard Swing Mango | Franța.

 

Luigi Gageos, director EUROPAfest “Gala este un concert premium, cireașa de pe tort a întregului festival. Chiar dacă nu ai fost la celelalte evenimente din cadrul festivalului, acesta este unul ce nu trebuie ratat. E chintesența întregului festival!”

 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

 

×
Subiecte în articol: EUROPAfest 29