x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Eurovision 2015. Rock'n'roll, un pian arzând şi opera-pop

Eurovision 2015. Rock'n'roll, un pian arzând şi opera-pop

24 Mai 2015   •   00:41
Eurovision 2015.  Rock'n'roll, un pian arzând şi opera-pop

Cele 27 de show-uri din finala Eurovision au cuprins clasicul vânt în păr, dansuri senzuale, un pian arzând, mesaje cu puternice conotaţii sociale şi o gazdă de la Stadthalle care a deschis concursul "în zbor".

Finala Eurovision are loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Wiener Stadthalle, din Viena, capitala Austriei. Gazda din Camera Verde, Conchita Wurst, care a câştigat Eurovision 2014, a deschis show-ul cu un "zbor" deasupra publicului.

Prima care a intrat în concurs a fost reprezentanta Sloveniei, Maraaya, care a cântat "Here for You" având ca element principal de costumaţie un set de căşti. Reprezentanta Franţei, Lisa Angell, a venit cu emoţionantul cântec "N'oubliez pas" - care vorbeşte despre situaţia de după Primul Război Mondial - completat de proiecţii cu mici oraşe din Franţa.

Reprezentanţii Israelului, cei de la Nadav Guedj, au electrizat publicul cu ritmatul "Golden Boy". Din Estonia, Elina Born şi Stig Rasta au spus "Goodbye to Yesterday". Artiştii Marii Britanii, Electro Velvet, au adus rock'n'roll-ul "old school" în show, cu "Still in Love with You".

Apoi au urcat pe scena Eurovision Genealogy, din Armenia, care au cântat emoţionantul "Face the Shadow". Reprezentanţii Lituaniei, Monica Linkyte şi Vaidas Baumila, s-au sărutat, în aplauzele publicului, în timpul interpretării cântecului "This Time" iar apoi a venit rândul Serbiei să electrizeze publicul, cu "Beauty Never Lies", melodie interpretată de Bojana Stamenov.

Din partea Norvegiei, Morland şi Debrah Scarlett au cântat cântecul de despărţire "A Monster Like Me", urmaţi de reprezentantul Suediei, Mans Zelmerlow, cu "Heroes", acompaniat, de pe un ecran negru, din spatele scenei, de un omuleţ desenat minimalist, care, pe parcursul interpretării, s-a multiplicat.

După reprezentantul Ciprului, John Karayiannis, care a cântat "One Thing I Should Have Done", a urmat invitatul special, Guy Sebastian, din Australia, care i-a entuziasmat pe cei aproximativ 10.000 de spectatori de la Wiener Stadthalle cu "Tonight Again".

Tot un cântec plin de energie a adus şi reprezentantul Belgiei, Loic Nottet, cu "Rhythm Inside", într-un decor matematic, alb-negru. Reprezentanţii Austriei, The Makemakes, au cântat "I Am Yours", cu ritmuri ce amintesc anii '70 şi cu unul dintre cele mai spectaculoase show-uri, un pian în flăcări.

Maria Elena Kyriakou, reprezentanta Greciei, a cântat "One Last Breath", acompaniată de artificii, urmată de Knez, din Muntenegru, în stil clasic, cu"Adio". Reprezentanta Germaniei, Ann Sophie, a interpretat "Black Smoke", într-un show senzual, urmată de vocea Poloniei, Monyka Kuszynska. Piesa ei, "In the Name of Love", este un cântec despre renaşterea de după un moment foarte greu. De altfel, artista este imoblizată într-un scaun cu rotile, după ce a suferit un accident.

Reprezentanta Letoniei, Aminata, a avut şi ea un show senzual, luminat în nuanţe de roşu, cu "Love Injected". Cei de la Voltaj, reprezentanţii României, au cântat "De la capăt ", pe scena pe care au fost aşezate valize, în timp ce în spatele lor rulau imagini din filmul "Calea Dunării", ce are ca protagonist un băieţel român ai cărui părinţi sunt plecaţi în străinătate, la muncă. De altfel băieţelul care joacă rolul principal în film, Răzvan Schinteie, a fost prezent în publicul de la Stadthalle.

României i-a urmat reprezentanta Spaniei, Edurne, care a cântat "Amanecer", pe fundalul unor proiecţii dramatice. Interpretării de divă a lui Edurne - ce a inclus maşina de vânt, proiecţii puternice de lumină şi un dans senzual - i-a urmat Boggie, din Ungaria, care a cântat "Wars for Nothing". Proiecţiile din spatele acesteia, un copac format din arme, au completat mesajul cântecului. Georgia a venit cu unele dintre cele mai impresionante proiecţii, care au acompaniat piesa "Warrior" a Ninei Sublatti.

Prestaţiei artistei din Georgia i-a urmat Elnur Huseynov, Azerbaidjan, cu "Hour of the Woolf". Reprezentanta Rusiei, Polina Gagarina, îmbrăcată într-o rochie lungă, de un alb strălucitor, în concordanţă cu proiecţiile din show, a electrizat publicul cu "A Million Voices".

Elhaida Dani, din Albania, a cântat "I'm Alive", înaintea trioului opera-pop Il Volo. Aceştia au interpretat, în uralele mulţimii, "Grande amore", într-un show ce a inclus proiecţii ale unor spectaculoase statui renascentiste.  
Sursa Agerpres

×
Subiecte în articol: eurovision 2015