x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Festivalul Inimilor, un regal folcloric cu artişti din întreaga lume, în Parcul Rozelor

Festivalul Inimilor, un regal folcloric cu artişti din întreaga lume, în Parcul Rozelor

03 Iul 2018   •   15:21
Festivalul Inimilor, un regal folcloric cu artişti din întreaga lume, în Parcul Rozelor

Festivalul Inimilor aduce pe scena Grădinii de Vară din Parcul Rozelor din Timişoara un nou regal folcloric cu artişti din întreaga lume, în perioada 4 - 8 iulie, deschizând ca în fiecare an punţi spre noi culturi şi prietenii, au anunţat marţi reprezentanţii municipalităţii. 

"Organizat de Primăria Municipiului Timişoara, prin Casa de Cultură a Municipiului, festivalul a ajuns la cea de-a XXIX-a ediţie a sărbătorii internaţionale a folclorului, care se va bucura de participarea extraordinară a unor artişti reprezentând ţări precum Bulgaria, Georgia, Italia, Mexic, Serbia, Slovacia, Spania, Turcia, Ucraina şi Ungaria", a declarat, într-o conferinţă de presă, primarul Timişoarei, Nicolae Robu. 

În mod tradiţional, artiştii participanţi la festival vor prezenta o paradă a porturilor populare din ţările şi zonele pe care le reprezintă, după ce vor depune, joi seara, la Monumentul Crucificării din faţa Catedralei Mitropolitane, ridicat în memoria martirilor Revoluţiei din 1989 de la Timişoara, o coroană de flori. Parada portului popular va urma apoi traseul tradiţional, spre Opera Naţională Română Timişoara - Primărie - Parcul Rozelor. 

România va fi prezentă pe scena din Parcul Rozelor, prin prestigioase colective artistice din Craiova, Târgu Mureş, Tulcea, Timişoara, Oradea, Arad, Reşiţa, Bistriţa, Caransebeş. 

Festivalul Inimilor este primul eveniment românesc înscris în calendarul Comitetului Internaţional de Organizare a Festivalurilor Folclorice, aflat sub patronajul UNESCO. 

Ultima zi a festivalului va aduce în spaţiul Muzeului Satului Bănăţean dans, muzică şi porturi tradiţionale, dimineaţa, iar de la ora 19.30 spectacolul revine în Parcul Rozelor, unde ansamblurile participante la cea de-a XXIX - a ediţie a Festivalului Inimilor vor oferi un regal folcloric, în închiderea festivalului. AGERPRES

×
Subiecte în articol: festivalul Inimilor timisoara