x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Filarmonica Sibiu – Concert de Întâi Decembrie la Ateneul Român

Filarmonica Sibiu – Concert de Întâi Decembrie la Ateneul Român

de Magdalena Popa Buluc    |    28 Noi 2019   •   20:01
Filarmonica Sibiu – Concert de Întâi Decembrie la Ateneul Român

Am început curajos stagiunea Beethovenescu, ne-a ajutat Perjovschi să devenim vizibili, sperăm să vă încânte entuziasmul fiecărui concert. Pentru că vă simțim aproape de noi, vă divulgăm încă o surpriză.

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu este invitată la Ateneul Român din București să susțină în premieră Concertul Dedicat Zilei Naționale a României, duminică, ÎNTÂI DECEMBRIE 2019, ora 19.00. Filarmonica Sibiului va fi dirijată de către Cristian LUPEȘ având doi soliști spectaculoși: Sorin Petrescu (pian) și Doru Roman (percuție).

Același concert va fi prezentat în data de 30 noiembrie, la Sala Thalia, ora 19.00. Pentru că sibienii sunt unici și pentru că suntem transmiși în direct în toată țara, în data de 1 Decembrie, Filarmonica Sibiu va sustine concertul de Ziua Natională simultan în două spații: Piața Mare din Sibiu și Ateneul Român (București).

Cel mai artistic Întâi Decembrie sibian va debuta în 29 noiembrie cu o expozitie de artă românească unică, în foyerul sălii Thalia a Filarmonicii. Până duminică 1 decembrie vor fi prezentate publicului tablouri celebre intrate în patrimoniul național: Grigorescu, Luchian, Amman, Tonitza, etc. Ele provin din colecții private, iar după expozitia de la Sibiu și licitatia Artmark  (organizatorul expozitiei) tablourile vor pleca în alte colecții private. La Sibiu avem ocazia unică de a admira timp de trei zile aceste capodopere ale artei plastice românești. Vedeta expoziției este o lucrare semnată de Nicolae GRIGORESCU.

“Pentru primul meu Întâi Decembrie sibian vă invit să simțim România ca pe o țară a artiștilor talentați, a pictorilor inspirați, a tinerilor curajoși și nonconformiști.  Prietenii de la Artmark aduc în Sibiu patrimoniul artistic vizual și muzicienii din toată țara  construiesc pe cele două scene (Piața Mare și Ateneu) concertul reprezentativ al Zilei Naționale a României.  

Datorăm această performanță sprijinului acordat de către publicul sibian, calității muzicienilor, televiziunii Trinitas dar si deschiderii culturale unice demonstrate constant de către Consiliul Județean Sibiu.

La Filarmonică vom trăi împreună țara pe care ne-o dorim și vom schimba perspectiva cu care privim și ascultăm la această sărbătoare. Haideți să sărbătorim cu responsabilitatea unor promisiuni pe care va trebui să le împlinim în viitor.“  Cristian LUPEȘ.

 

PROGRAM:

29 noiembrie - 1 decembrie: Expozitie Artmark Sala Thalia. intrare pe bază de bilet.

30 noiembrie: Sala Thalia Sibiu, ora 19.00

Concert Extraordinar dedicat Zilei Naționale ÎNTÂI Decembrie: intrare pe bază de invitatie

1 decembrie: Ateneul Român București, ora 19.00

Concert Extraordinar dedicat Zilei Naționale ÎNTÂI Decembrie

1 decembrie: Piața Mare Sibiu, ora 19.00

Transmisiune Live a concertului de la Ateneu.

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu

Dirijor Cristian Lupeș

Soliști: Sorin Petrescu si Doru Roman

asCULTă:

Liviu Dănceanu: “Concerthymn”

Gabriel Mălăncioiu: “Percutrance”

Petre Elinescu: “Scenă pastorală română”

Andrei Tănăsescu: “Ciuleandra” (orchestrație Sorin Petrescu)

George ENESCU: POEMA ROMÂNĂ

 

Prezintă: Cătălin Sava

 

 

 

 

 

×