x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Furtună de vară finlandeză

Furtună de vară finlandeză

de Catalina Iancu    |    23 Iun 2009   •   00:00
Furtună de vară finlandeză
Sursa foto: Valentin Vasile/Jurnalul Naţional

Tarja Turunen a adus la Bucureşti furtuna de vară, şi la propriu, şi la figurat. Desfăşurat pe o ploaie torenţială, concertul susţinut de soprană luni seară, la Sala Palatului, a făcut parte din turneul "Summer Storm".



Venită direct de la Budapesta, artista s-a aflat pentru a patra oară în România. Soprana finlandeză a concertat de data aceasta cu noua trupă din care fac parte Mike Terrana (tobe, care a cântat cu Gamma Ray, Rage, Axel Rudi Pell, Roland Grapow ­ fost membru al Helloween), Max Lilja (violoncel ­ fost membru al trupei Apocalyptica până în 2002), Doug Wimbish (bas), Maria Ilmoniemi (clape) şi Kiko Loureiro (chitară ­ brazilianul cântând pentru prima dată în Europa ca membru al formaţiei Tarjei). De altfel, Terrana şi-a arătat clasa de baterist susţinând un număr îndelung aplaudat de public.

4992-95728-tn_dsc03882copy.jpg

Pe lângă melodiile consacrate, Tarja a interpretat şi o piesă în premieră absolută, "If you believe", o baladă la care s-a acompaniat singură la clape. Dacă fanii mai vechi sau mai noi au savurat "I walk alone" sau "Sleeping sun", "Poison", coverul după Alice Cooper, n-a fost întocmai pe gustul nostalgicilor. Voce incontestabilă, Tarja a cam schimbat macazul după despărţirea de Nightwish. Aşa cum a mai declarat, ca artist solo nu-i este nici mai greu, nici mai uşor, ci pur şi simplu este diferit.

×
Subiecte în articol: muzica